Raggmunk i ugn
En klassiker i svensk husmanskost som lagas smidigt och enkelt i ugnen med knaprig bacon. Serveras tillsammans med en frisk äppelröra med ett sting av cayennepeppar. Och så gärna lingonsylt till, som sig bör!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2013
Ingredienser
4 portioner
280 g tärnat bacon
2 dl vetemjöl
5 dl mjölk (gärna 1,5 %)
3 ägg
1 tsk salt
2 bakpotatisar
2 äpplen
1 1/2 dl gräddfil
1 msk honung
1 krm cayennepeppar
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2946 KJ / 705 kCal
Fett36.7 g
Kolhydrater66.6 g
Protein25.1 g
Kommentarer
Gott! Barnen gillade mkt😊
Kerstin
2024-10-14Hetet lufsa. Inte raggmunkar
Fredrik
2023-03-18Enkelt och praktiskt att tillaga i ugnen och blev supergott! Jag lät den vara kvar i ugnen ca 10 min längre så den hann få en fin brun krispig skorpa.
Madeleine
2023-01-16