Raggmunk i ugn

37
3
Raggmunk i ugn

En klassiker i svensk husmanskost som lagas smidigt och enkelt i ugnen med knaprig bacon. Serveras tillsammans med en frisk äppelröra med ett sting av cayennepeppar. Och så gärna lingonsylt till, som sig bör!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2013

Raggmunk i ugn

Ingredienser

4 portioner
280 g tärnat bacon
2 dl vetemjöl
5 dl mjölk (gärna 1,5 %)
3 ägg
1 tsk salt
2 bakpotatisar
2 äpplen
1 1/2 dl gräddfil
1 msk honung
1 krm cayennepeppar
salt och peppar

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt finmjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk och gräddfil utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Byt ut grädden mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Mennatullah

2021-04-05

So easy and sooo good ❤️. The apple sås was not as expected, maybe i wont recommend it

Karin

2013-10-10

Supersnabbt och enkelt. Riktigt god vardagsmat. Tips är att den får stå inne om man vill ha känslan av frasiga raggmunkar som vi i östergötland är riktigt bortskämda med. Toppade även med rårörda lingon.

Ann

2013-09-26

Mycke gott! Fast äppel-såsen va ingen höjdare! Godare med lingonsylt till!

Näringsvärde per portion

Energi 2946 KJ / 705 kCal
Fett 36.7 g
Kolhydrater 66.6 g
Protein 25.1 g
Läs mer om näringsvärden