Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Raggmunk i ugn

En klassiker i svensk husmanskost som lagas smidigt och enkelt i ugnen med knaprig bacon. Serveras tillsammans med en frisk äppelröra med ett sting av cayennepeppar. Och så gärna lingonsylt till, som sig bör!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg baconet i en långpanna (30 x 40 cm för 4 port) och stek det mitt i ugnen ca 5 minuter tills det har fått fin färg.
  3. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt, vispa till en jämn smet.
  4. Skala och grovriv potatisen. Tillsätt den genast i pannkakssmeten så att den inte mörknar.
  5. Häll smeten över baconet, se till att potatisrivet fördelas jämt. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills smeten har stelnat och fått fin färg.
  6. Riv äpplena grovt. Blanda dem genast med gräddfil, honung och cayennepeppar. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera raggmunken med äppelröra och gärna med lingonsylt.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt finmjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk och gräddfil utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Byt ut grädden mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g tärnat bacon
  • 2 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 bakpotatisar
  • 2 äpplen
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 msk honung
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2946 kJ / 705 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer