Brytbröd med örter

3
1
Brytbröd med örter

Ett läckert brytbröd med örter som du gräddar i en bakform. Ett säkert kort till festliga tillfällen. Härligt att se på och supergott. Bara att bryta sig en bit och hugga in!

Skriv ut
Brytbröd med örter

Ingredienser

12 bitar
4
gula lökar
1
kruka persilja
50 g
smör
-
salt
-
svartpeppar

Bröd

1/2
kruka rosmarin
1/2
färsk jäst
3 dl
kallt vatten
3 msk
olivolja
1 1/2 tsk
salt
6 - 6 1/2 dl
vetemjöl
1/2 msk
olivolja till pensling

Till servering

rökt korv (gärna Läckökorv)
cornichons

För alla

Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfritt: välj mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per bit (på 12 bitar) och på torrvikten, exkl serveringsförslagen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Lise-lotte

2020-04-04

Nu måste ni väl glömt det röda som syns tydligt i brödet? Antingen om det är soltorkade tomater, kross tomater eller ajvar????

Redaktionen ICAse

2020-04-07

Hej Lise-Lotte! Hmm... Det är inget utöver det som finns på ingredienslistan i eller på brödet... Det är lökfräset som har fått färg i ugnen och varför den ser röd ut på din skärm är ett mysterium... På min skärm ser lökfärset brunt ut. Men hoppas att du vill baka brödet och gillar det! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 788 KJ / 188 kCal
Fett 8 g
Salt 0.92 g
Kolhydrater 25 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept