Brytbröd med örter
Ett läckert brytbröd med örter som du gräddar i en bakform. Ett säkert kort till festliga tillfällen. Härligt att se på och supergott. Bara att bryta sig en bit och hugga in!
Ingredienser
12 bitar
4 gula lökar
1 kruka persilja
50 g smör
salt
svartpeppar
Bröd
1/2 kruka rosmarin
1/2 färsk jäst
3 dl kallt vatten
3 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
6 - 6 1/2 dl vetemjöl
1/2 msk olivolja till pensling
Till servering
rökt korv (gärna Läckökorv)
cornichons
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit (på 12 bitar) och på torrvikten, exkl serveringsförslagen.
Energi788 KJ / 188 kCal
Fett8 g
Salt0.92 g
Kolhydrater25 g
Protein3 g
Kommentar
Nu måste ni väl glömt det röda som syns tydligt i brödet? Antingen om det är soltorkade tomater, kross tomater eller ajvar????
Lise-lotte
2020-04-04Hej Lise-Lotte! Hmm... Det är inget utöver det som finns på ingredienslistan i eller på brödet... Det är lökfräset som har fått färg i ugnen och varför den ser röd ut på din skärm är ett mysterium... På min skärm ser lökfärset brunt ut. Men hoppas att du vill baka brödet och gillar det! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-04-07