Rågbröd med najadlax och äggkräm

Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Rågbröd med najadlax och äggkräm

Här kommer en förrätt av rang! Ett härligt rågbröd får prydas med en äggkräm gjord på smetana, salt och peppar, och får sin färg av curryn (för en touch av påsk)! Ovanpå läggs skivad najadlax innan det toppas med finhackad lök och äpple, laxrom och krispiga ärtskott. Låt påskmiddagen börja!

Rågbröd med najadlax och äggkräm

Ingredienser

8 portioner
4 ägg
2 dl smetana
2 tsk curry
salt
peppar
1/2 grönt äpple
1/2 rödlök
20 g dill
1/2 dl raps- & olivolja
1 1/2 msk äppelcidervinäger
4 skivor rågbröd
2 förp najadlax (à 150 g)
50 g laxrom
100 g ärtskott

Gör så här

00:09:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Vansinnigt goda smörrebröd!!

    Christina

Näringsvärde per portion

Energi1428 KJ / 339 kCal
Fett23 g
Salt2.8 g
Kolhydrater15 g
Protein17 g

Testa liknande recept

  • Brytbröd med örter
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Färskost med gräslök och najadlax
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ugnsomelett med svamp och tomat
    Betyg 4.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad