Ett supergott och nyttigt rågbröd med smak av frukt och nötter. Tillsätt frukter som torkade aprikoser och russin tillsammans med nötter som hasselnöt och mandel. Brödet blir riktigt saftigt och gott!
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
2006
Brödet är fritt från ägg men innehåller gluten och mjölk.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hasse
2020-12-01Aldrig bakat förut men provade en halv sats med lite godtycklig inblandning av frukt och nötter. Missade lite. Glömde smörja formen och dubbel dos av bikarbonat. Blev trots detta gott. Enda problemet är att det var svårt att skiva upp utan att falla isär. Varför? Någon som vet?
Margareta
2020-05-04Jätte gott! Har köpt ett nöt/frukt bröd från Solhaga i Slöinge, nu kommer jag baka detta istället./ Maggan
Dennis
2018-08-19Gott bröd men degen blir oerhört svårbearbetad med allt mjöl, frukt och nötter. Ska det verkligen vara 1l filmjölk på totalt 18 dl mjöl?
Redaktionen ICAse
2018-08-27Hej Dennis! Receptet stämmer som det är. Och får hoppas du tycker det är mödan värt :) Hälsningar Michelle