Rågbröd med frukt och nötter
Ett supergott och nyttigt rågbröd med smak av frukt och nötter. Tillsätt frukter som torkade aprikoser och russin tillsammans med nötter som hasselnöt och mandel. Brödet blir riktigt saftigt och gott!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2006
Ingredienser
2 bröd
ca 1 kg frukt och nötter. t ex 250 g torkade aprikoser. 250 g russin. 1 påse hasselnötter (200 g) och 1 påse mandel (200 g) (för 2 bröd)
10 dl vetemjöl
8 dl rågmjöl
1 tsk kardemumma
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
2 dl mörk sirap
1 liter filmjölk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi880 KJ / 210 kCal
Fett7 g
Kommentarer
Aldrig bakat förut men provade en halv sats med lite godtycklig inblandning av frukt och nötter. Missade lite. Glömde smörja formen och dubbel dos av bikarbonat. Blev trots detta gott. Enda problemet är att det var svårt att skiva upp utan att falla isär. Varför? Någon som vet?
Hasse
2020-12-01Jätte gott! Har köpt ett nöt/frukt bröd från Solhaga i Slöinge, nu kommer jag baka detta istället./ Maggan
Margareta
2020-05-04Gott bröd men degen blir oerhört svårbearbetad med allt mjöl, frukt och nötter. Ska det verkligen vara 1l filmjölk på totalt 18 dl mjöl?
Dennis
2018-08-19Hej Dennis! Receptet stämmer som det är. Och får hoppas du tycker det är mödan värt :) Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-08-27