Rågbröd med frukt och nötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rågbröd med frukt och nötter

Ett supergott och nyttigt rågbröd med smak av frukt och nötter. Tillsätt frukter som torkade aprikoser och russin tillsammans med nötter som hasselnöt och mandel. Brödet blir riktigt saftigt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Hacka nötter och frukt grovt. Blanda alla torra ingredienser. Blanda ner frukt och nötter. Häll i sirap och filmjölk och rör om väl. Fördela smeten i 2 smorda brödformar (för 2 bröd).
  3. Grädda bröden ca 2 timmar i nedre delen av ugnen. Stjälp upp bröden på galler och låt svalna under en handduk.

För alla

Brödet är fritt från ägg men innehåller gluten och mjölk.

Tips

Uteslut frukten helt om du vill ha ett mindre sött bröd. Ta exempelvis hackade valnötter i stället.

Ingredienser

Portioner: 2 bröd
  • ca 1 kg frukt och nötter. t ex 250 g torkade aprikoser. 250 g russin. 1 påse hasselnötter (200 g) och 1 påse mandel (200 g) (för 2 bröd)
  • 10 dl vetemjöl
  • 8 dl rågmjöl
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk salt
  • 2 dl mörk sirap
  • 1 liter filmjölk
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 880 kJ / 210 kCal
Fett: 7 g
Läs mer om näringsvärden