Rågbröd med frukt och nötter

Betyg 4.4 av 5.
37 personer har röstat
18
Rågbröd med frukt och nötter

Ett supergott och nyttigt rågbröd med smak av frukt och nötter. Tillsätt frukter som torkade aprikoser och russin tillsammans med nötter som hasselnöt och mandel. Brödet blir riktigt saftigt och gott!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2006

Rågbröd med frukt och nötter

Ingredienser

2 bröd
ca 1 kg frukt och nötter. t ex 250 g torkade aprikoser. 250 g russin. 1 påse hasselnötter (200 g) och 1 påse mandel (200 g) (för 2 bröd)
10 dl vetemjöl
8 dl rågmjöl
1 tsk kardemumma
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
2 dl mörk sirap
1 liter filmjölk

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
37 personer har röstat

Kommentarer

Aldrig bakat förut men provade en halv sats med lite godtycklig inblandning av frukt och nötter. Missade lite. Glömde smörja formen och dubbel dos av bikarbonat. Blev trots detta gott. Enda problemet är att det var svårt att skiva upp utan att falla isär. Varför? Någon som vet?

Hasse

2020-12-01

Jätte gott! Har köpt ett nöt/frukt bröd från Solhaga i Slöinge, nu kommer jag baka detta istället./ Maggan

Margareta

2020-05-04

Gott bröd men degen blir oerhört svårbearbetad med allt mjöl, frukt och nötter. Ska det verkligen vara 1l filmjölk på totalt 18 dl mjöl?

Dennis

2018-08-19

Hej Dennis! Receptet stämmer som det är. Och får hoppas du tycker det är mödan värt :) Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-08-27

Näringsvärde per portion

Energi880 KJ / 210 kCal
Fett7 g

Testa liknande recept

Mörkt filmjölksbröd
Betyg 4.5 av 5.
335 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grindalimpa
Betyg 3.5 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grovt rågbröd
Betyg 4.4 av 5.
145 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Betanialimpa
Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustigt filbröd
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Filmjölkslimpa med banan
Betyg 3.4 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga