Rågbröd med frukt och nötter

36
18
Rågbröd med frukt och nötter

Ett supergott och nyttigt rågbröd med smak av frukt och nötter. Tillsätt frukter som torkade aprikoser och russin tillsammans med nötter som hasselnöt och mandel. Brödet blir riktigt saftigt och gott!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2006

Rågbröd med frukt och nötter

Ingredienser

2 bröd
ca 1 kg frukt och nötter. t ex 250 g torkade aprikoser. 250 g russin. 1 påse hasselnötter (200 g) och 1 påse mandel (200 g) (för 2 bröd)
10 dl vetemjöl
8 dl rågmjöl
1 tsk kardemumma
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
2 dl mörk sirap
1 liter filmjölk

För alla

Brödet är fritt från ägg men innehåller gluten och mjölk.

Gör så här

Tips

Uteslut frukten helt om du vill ha ett mindre sött bröd. Ta exempelvis hackade valnötter i stället.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Hasse

2020-12-01

Aldrig bakat förut men provade en halv sats med lite godtycklig inblandning av frukt och nötter. Missade lite. Glömde smörja formen och dubbel dos av bikarbonat. Blev trots detta gott. Enda problemet är att det var svårt att skiva upp utan att falla isär. Varför? Någon som vet?

Margareta

2020-05-04

Jätte gott! Har köpt ett nöt/frukt bröd från Solhaga i Slöinge, nu kommer jag baka detta istället./ Maggan

Dennis

2018-08-19

Gott bröd men degen blir oerhört svårbearbetad med allt mjöl, frukt och nötter. Ska det verkligen vara 1l filmjölk på totalt 18 dl mjöl?

Redaktionen ICAse

2018-08-27

Hej Dennis! Receptet stämmer som det är. Och får hoppas du tycker det är mödan värt :) Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 880 KJ / 210 kCal
Fett 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Mörkt filmjölksbröd
Grovt rågbröd
Grindalimpa
Brittas kavring
Betanialimpa
Mustigt filbröd