Denna Betanialimpa är ett trevligt inslag på frukostbordet. Innehållande vetegroddar, rågmjöl och havregryn är detta bröd både gott och nyttigt. Tänk på att baka dagen innan då det tar lite tid i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd filmjölk, matfett och ströbröd som är fria från laktos.
Gör äggfri: använd ströbröd fritt från ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej! Enligt grundreceptet ska det också vara 1 paket jäst i denna limpa. Jag var nämligen med på den tiden detta bröd komponerades och jag har bakat det regelbundet i närmare 30 år! Brukar också lägga till lite linfrö och solros/pumpakärnor. Birgitta
Birgitta
2023-03-23Jag använde spelt dinkel vetemjöl och havregroddar istället. Dessutom laktosfri filmjölk . Blev supergott bröd .
Kerstin
2023-01-09Jättegott bröd! Prova det till Nubbesalladen!
Karin
2012-11-23