Betanialimpa

Betyg 3.5 av 5.
25 personer har röstat
8
Betanialimpa

Denna Betanialimpa är ett trevligt inslag på frukostbordet. Innehållande vetegroddar, rågmjöl och havregryn är detta bröd både gott och nyttigt. Tänk på att baka dagen innan då det tar lite tid i ugnen.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Betanialimpa

Ingredienser

2 bröd
1 l  filmjölk
2 dl  mörk sirap
1 1/2 tsk  salt
5 tsk  bikarbonat
4 1/2 dl  vetemjöl
5 dl  grahamsmjöl
2 dl  havregryn
1 1/2 dl  vetegroddar
2 dl  grovt rågmjöl
1 1/2 dl  vetekli
smör till formarna
ströbröd till formarna

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd filmjölk, matfett och ströbröd som är fria från laktos.
Gör äggfri: använd ströbröd fritt från ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Hej! Enligt grundreceptet ska det också vara 1 paket jäst i denna limpa. Jag var nämligen med på den tiden detta bröd komponerades och jag har bakat det regelbundet i närmare 30 år! Brukar också lägga till lite linfrö och solros/pumpakärnor. Birgitta

Birgitta

2023-03-23

Jag använde spelt dinkel vetemjöl och havregroddar istället. Dessutom laktosfri filmjölk . Blev supergott bröd .

Kerstin

2023-01-09

Jättegott bröd! Prova det till Nubbesalladen!

Karin

2012-11-23

Testa liknande recept

Lingonlimpa
Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Filmjölkslimpa med banan
Betyg 3.4 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Catrins filmjölkslimpa
Betyg 3.7 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rustikt bröd med tranbär
Betyg 3.8 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kavring med valnötter
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brittas kavring
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga