Betanialimpa
Denna Betanialimpa är ett trevligt inslag på frukostbordet. Innehållande vetegroddar, rågmjöl och havregryn är detta bröd både gott och nyttigt. Tänk på att baka dagen innan då det tar lite tid i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011
Ingredienser
2 bröd
1 l filmjölk
2 dl mörk sirap
1 1/2 tsk salt
5 tsk bikarbonat
4 1/2 dl vetemjöl
5 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
1 1/2 dl vetegroddar
2 dl grovt rågmjöl
1 1/2 dl vetekli
smör till formarna
ströbröd till formarna
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej ICA. Det gick bra att halvera receptet, frågade om det innan. Ett av de godaste bröd jag bakat så det blir nog 2 bröd nästa gång
Karin
2023-06-27Kan man halvera receptet och bara göra 1 bröd ?
Karin
2023-05-04Hej Karin! Det är inget vi har provbakat men vi tror att det ska gå bra. Om du testar så skriv gärna en ny kommentar och berätta hur det blev. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-05-04Hej! Enligt grundreceptet ska det också vara 1 paket jäst i denna limpa. Jag var nämligen med på den tiden detta bröd komponerades och jag har bakat det regelbundet i närmare 30 år! Brukar också lägga till lite linfrö och solros/pumpakärnor. Birgitta
Birgitta
2023-03-23