Betanialimpa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Betanialimpa

Denna Betanialimpa är ett trevligt inslag på frukostbordet. Innehållande vetegroddar, rågmjöl och havregryn är detta bröd både gott och nyttigt. Tänk på att baka dagen innan då det tar lite tid i ugnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda filmjölk med sirap och salt i en bunke.
  3. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner i filmjölksblandningen och blanda väl.
  4. Fördela smeten i 2 smorda och bröade avlånga formar (för 2 bröd), à ca 1 1/2 liter. Jämna till ytan lite.
  5. Grädda först 1 timme längst ner i ugnen, därefter 30 minuter med aluminiumfolie eller en plåt över för att brödet inte ska bli bränt.
  6. Ta ut och låt svalna.


För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd filmjölk, matfett och ströbröd som är fria från laktos.
Gör äggfri: använd ströbröd fritt från ägg.

Ingredienser

Portioner: 2 bröd
  • 1 l filmjölk
  • 2 dl mörk sirap
  • 1 1/2 tsk salt
  • 5 tsk bikarbonat
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 1/2 dl vetegroddar
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1 1/2 dl vetekli
  • smör till formarna
  • ströbröd till formarna
Lägg till i inköpslistan