Rågbröd med frukt och nötter

Ett supergott och nyttigt rågbröd med smak av frukt och nötter. Tillsätt frukter som torkade aprikoser och russin tillsammans med nötter som hasselnöt och mandel. Brödet blir riktigt saftigt och gott!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2006

Ingredienser
2 bröd
ca 1 kg frukt och nötter. t ex 250 g torkade aprikoser. 250 g russin. 1 påse hasselnötter (200 g) och 1 påse mandel (200 g) (för 2 bröd)
10 dl vetemjöl
8 dl rågmjöl
1 tsk kardemumma
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
2 dl mörk sirap
1 liter filmjölk
Gör så här
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi880 KJ / 210 kCal
Fett7 g
Kommentarer
18 stAldrig bakat förut men provade en halv sats med lite godtycklig inblandning av frukt och nötter. Missade lite. Glömde smörja formen och dubbel dos av bikarbonat. Blev trots detta gott. Enda problemet är att det var svårt att skiva upp utan att falla isär. Varför? Någon som vet?
Hasse
Jätte gott! Har köpt ett nöt/frukt bröd från Solhaga i Slöinge, nu kommer jag baka detta istället./ Maggan
Margareta
Gott bröd men degen blir oerhört svårbearbetad med allt mjöl, frukt och nötter. Ska det verkligen vara 1l filmjölk på totalt 18 dl mjöl?
Dennis
Hej Dennis! Receptet stämmer som det är. Och får hoppas du tycker det är mödan värt :) Hälsningar Michelle
ICA-köket
En dum fråga... det står sätt ugnen på 150 grader, men ska jag ha värmen på uppifrån eller både upp och ner? Tacksam för svar!
Mohammad ali
Hej Mohammad Ali! 150 grader gäller i hela ugnen. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Första gången jag bakar och lyckades direkt och oj vad gott det blev.
Stefan
Mmmmm det softar ljuvligt här hemma, ska snart ta ut det här supergoda brödet ur ugnen :)
Emma
Jättegott bröd, minskade på sirapen till hälften.
Lennart
Supergott till både kräftor o ostbricka! Vi körde fikon o bytte ut halva fruktmängden mot valnötter. Använde lättyoggi istället för filmjölk. Grovt rågmjöl. Riktigt mumsigt.
Jessica
Godaste brödet <3 Det går jättebra att halvera receptet!
Rebecca
Går det bra att halvera receptet?
Marina