Råg- och mandeltårta med jordgubbar och rabarber
En lite annorlunda jordgubbstårta till sommarens festligheter och fikastunder! Tårtbotten i detta recept görs av rågbröd och mandel. Råg- och mandelbottnarna varvas sedan med grädde, jordgubbar och råsyltad rabarber och blir till en ljuvlig sommartårta.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020
Ingredienser
8-10 bitar
Bottnar
smör (till formen)
100 g sötmandel
200 g danskt rågbröd
6 ägg
2 1/2 dl rörsocker eller strösocker
1 tsk bakpulver
Råsyltad rabarber
500 g rabarber
5 dl vatten
5 dl strösocker
Till servering
6 dl vispgrädde
500 g färska jordgubbar
50 g mörk choklad (70 %)
ätbara blommor
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör, grädde och choklad.
Gör så här
Tips
Använd lagen från rabarbern som saft. Späd med lite kallt vatten och servera.
Har du bara en tårtform? Gör en tårtbotten (alltså halva satsen) i taget.
Har du bara en tårtform? Gör en tårtbotten (alltså halva satsen) i taget.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3612 KJ / 863 kCal
Fett44 g
Salt1 g
Kolhydrater101 g
Protein13 g
Kommentarer
Fantastisk god tårta
Birgith
2020-07-03<3 Tack Birgith!
Redaktionen
2020-07-03Väldigt god tårta! Det kändes först lite udda att det skulle vara rågbröd i botten, men oj så gott det blev! Fick dock grädda den ena bottnen betydligt längre än vad som stod i receptet. Hade två sorters formar. Rekommenderas varmt, supergod!
Sigrun
2020-06-21Hej Sigrun! Vad kul att höra att du tyckte om tårtan! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-22