Råg- och mandeltårta med jordgubbar och rabarber
En lite annorlunda jordgubbstårta till sommarens festligheter och fikastunder! Tårtbotten i detta recept görs av rågbröd och mandel. Råg- och mandelbottnarna varvas sedan med grädde, jordgubbar och råsyltad rabarber och blir till en ljuvlig sommartårta.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020
Ingredienser
8-10 bitar
Bottnar
smör (till formen)
100 g sötmandel
200 g danskt rågbröd
6 ägg
2 1/2 dl rörsocker eller strösocker
1 tsk bakpulver
Råsyltad rabarber
500 g rabarber
5 dl vatten
5 dl strösocker
Till servering
6 dl vispgrädde
500 g färska jordgubbar
50 g mörk choklad (70 %)
ätbara blommor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi3612 KJ / 863 kCal
Fett44 g
Salt1 g
Kolhydrater101 g
Protein13 g
Kommentarer
Fantastisk god tårta
Birgith
2020-07-03<3 Tack Birgith!
Redaktionen
2020-07-03Väldigt god tårta! Det kändes först lite udda att det skulle vara rågbröd i botten, men oj så gott det blev! Fick dock grädda den ena bottnen betydligt längre än vad som stod i receptet. Hade två sorters formar. Rekommenderas varmt, supergod!
Sigrun
2020-06-21Hej Sigrun! Vad kul att höra att du tyckte om tårtan! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-22