Råg- och mandeltårta med jordgubbar och rabarber

5
2
Råg- och mandeltårta med jordgubbar och rabarber

En lite annorlunda jordgubbstårta till sommarens festligheter och fikastunder! Tårtbotten i detta recept görs av rågbröd och mandel. Råg- och mandelbottnarna varvas sedan med grädde, jordgubbar och råsyltad rabarber och blir till en ljuvlig sommartårta.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020

Råg- och mandeltårta med jordgubbar och rabarber

Ingredienser

8-10 bitar

Bottnar

-
smör (till formen)
100 g
sötmandel
200 g
danskt rågbröd
6
ägg
2.5 dl
rörsocker eller strösocker
1 tsk
bakpulver

Råsyltad rabarber

500 g
rabarber
5 dl
vatten
5 dl
strösocker

Till servering

6 dl
vispgrädde
500 g
färska jordgubbar
50 g
mörk choklad (70 %)
-
ätbara blommor

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör, grädde och choklad.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Använd lagen från rabarbern som saft. Späd med lite kallt vatten och servera.
Har du bara en tårtform? Gör en tårtbotten (alltså halva satsen) i taget.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Birgith

7/3/2020

Fantastisk god tårta

Redaktionen ICAse

7/3/2020

<3 Tack Birgith!

Sigrun

6/21/2020

Väldigt god tårta! Det kändes först lite udda att det skulle vara rågbröd i botten, men oj så gott det blev! Fick dock grädda den ena bottnen betydligt längre än vad som stod i receptet. Hade två sorters formar. Rekommenderas varmt, supergod!

Redaktionen ICAse

6/22/2020

Hej Sigrun! Vad kul att höra att du tyckte om tårtan! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 3612 KJ / 863 kCal
Fett 44 g
Salt 1 g
Kolhydrater 101 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept