Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rabarber med vit chokladgrädde och grillad sockerkaka

Baka säsongens syrliga rabarber i ugnen tills den är mjuk. Grilla sockerkaka, strö över i bitar och bjud med fluffig grädde spetsad med vit choklad. En svårslagen dessert som kommer gå åt som smör i solsken.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Värm ½ dl av grädden (för 4 portioner) med chokladen i en liten kastrull. Rör tills det har smält. Låt svalna helt.
  3. Vispa resterande grädde och blanda med den vita chokladgrädden.
  4. Skär rabarbern i 5 cm långa stavar och lägg i en smord, ugnssäker form. Strö över sockret och hyvla över smöret.
  5. Ställ in formen i mitten av ugnen tills rabarbern känns mjuk, 20-25 minuter.
  6. Rosta sockerkaksskivorna på grillen eller i en grillpanna på bägge sidor.
  7. Servera rabarbern med sockerkakan i bitar och chokladgrädden. Garnera med lite rivet limeskal.

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfri sockerkaka.
Gör äggfri: Välj äggfri sockerkaka.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g vit choklad
  • 400 g späd rabarber
  • 1 dl rårörsocker
  • 30 g smör
  • 4 skivor sockerkaka
  • rivet limeskal till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2345 kJ / 560 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept