Rådjurssadel

Rådjurssadel kryddad med färsk timjan och svartpeppar passar fint som festmiddag. Servera din rådjurssadel med rostade grönsaker eller klyftpotatis tillsammans med en krämig svampsås eller smakrik rödvinssås.

Ingredienser
4 portioner
800 g rådjurssadel (kött och ben)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk smör
5 kvistar timjan
Serveringsförslag
klyftpotatis
rödvinssås
Gör så här
00:20:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är exkl. serveringsförslag.
Energi1101 KJ / 264 kCal
Fett8 g
Salt1 g
Kolhydrater0 g
Protein47 g
Kommentarer
Första gången jag tillagar och äter rådjur. Det här receptet var enkelt och gott. Jag hade inte möjlighet att bryna köttet innan så jag fick ha det ca 10-15 minuter längre i ugnen för att komma upp i rekommenderad temperatur.
Jeanette
2025-02-09Tack för fint recept. Ett tips är att innan sadeln åker i ugnen skära loss innerfilen och sedan steka den som hastigast i pannan precis innan serveringen. Annars blir den helt genomstekt. //Rolf
Rolf
2024-03-16Magiskt! Speciellt på egenskjutit rådjur
Robert
2022-12-01