UNDER 45 MIN | Medel

Rådjurssadel

Rådjurssadel kryddad med färsk timjan och svartpeppar passar fint som festmiddag. Servera din rådjurssadel med rostade grönsaker eller klyftpotatis tillsammans med en krämig svampsås eller smakrik rödvinssås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Putsa bort de grövsta hinnorna på köttet och krydda med salt och peppar. Bryn köttet på köttsidan i hälften av smöret i en stekpanna.
  3. Lägg köttet i en ugnsform.
  4. Lägg timjankvistarna och resten av smöret på köttet och tillaga i ugnen 20-25 min, eller tills köttet har en innertemperatur på 58°C. Vira in köttet i smörpapper och låt det vila ca 10 min.
  5. Skär loss köttet från benet och skär sedan köttet i skivor. Lägg tillbaka skivorna på benet och servera.
  6. Servera gärna rådjurssadeln med klyftpotatis och Bästa rödvinssåsen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot olja eller mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är exkl. serveringsförslag.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g rådjurssadel (kött och ben)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 5 kvistar timjan
Serveringsförslag
  • klyftpotatis
  • rödvinssås

Näringsvärde
Per portion

Energi 1101 kJ / 264 kCal