Rädisor med örtkräm och dukkah | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Rädisor med örtkräm och dukkah

En av sommarens paradprimörer stavas rädisor. Låt de härligt krispiga rädisorna få ny smak med örtkräm och smakrik dukkah gjord på hasselnötter, sesamfrön, koriander och spiskummin.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dukkah: Blanda alla ingredienser till dukkahn i en skål. Sprid ut på en bakpappersklädd plåt och rosta i mitten av ugnen 5–10 minuter. Låt svalna. Pulsa i en matberedare eller hacka till ett grovt pulver. 
  3. Ansa och skölj rädisorna. Klicka ut gräddfilen på ett stort fat. Toppa med örter och dukkah. Lägg rädisorna på fatet. Klart att dippa.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 portioner.

Ingredienser

Portioner: 4-6
Dukkah
  • 1 dl skalade hasselnötter
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk chiliflakes
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 2 knippen rädisor (à 200 g)
  • 2 dl gräddfil
  • ca 2 dl blandade hackade örter (t ex. dill, persilja, koriander, mynta eller mejram)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1139 kJ / 272 kCal