Rädisor med örtkräm och dukkah

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Rädisor med örtkräm och dukkah

En av sommarens paradprimörer stavas rädisor. Låt de härligt krispiga rädisorna få ny smak med örtkräm och smakrik dukkah gjord på hasselnötter, sesamfrön, koriander och spiskummin.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Rädisor med örtkräm och dukkah

Ingredienser

4-6 portioner

Dukkah

1 dl  skalade hasselnötter
2 msk  sesamfrön
1 msk  malen koriander
1 msk  malen spiskummin
1 msk  chiliflakes
1/2 tsk  flingsalt
2   knippen rädisor (à 200 g)
2 dl  gräddfil
ca 2 dl  blandade hackade örter (t ex. dill, persilja, koriander, mynta eller mejram)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 portioner.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1139 KJ / 272 kCal
Fett21 g
Salt0.98 g
Kolhydrater11 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Smördegsflarn med rotselleri, crème fraiche och fetaost
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Bakad selleri med stiltoncréme
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Cruditéer med löjromsdipp
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Buffalokyckling i salladsblad med ädelostdressing
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga