Rädisor med örtkräm och dukkah
En av sommarens paradprimörer stavas rädisor. Låt de härligt krispiga rädisorna få ny smak med örtkräm och smakrik dukkah gjord på hasselnötter, sesamfrön, koriander och spiskummin.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018
Ingredienser
4-6 portioner
Dukkah
1 dl skalade hasselnötter
2 msk sesamfrön
1 msk malen koriander
1 msk malen spiskummin
1 msk chiliflakes
1/2 tsk flingsalt
2 knippen rädisor (à 200 g)
2 dl gräddfil
ca 2 dl blandade hackade örter (t ex. dill, persilja, koriander, mynta eller mejram)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 portioner.
Energi1139 KJ / 272 kCal
Fett21 g
Salt0.98 g
Kolhydrater11 g
Protein7 g
Kommentarer