Rädisor med örtkräm och dukkah

3
0
Rädisor med örtkräm och dukkah

En av sommarens paradprimörer stavas rädisor. Låt de härligt krispiga rädisorna få ny smak med örtkräm och smakrik dukkah gjord på hasselnötter, sesamfrön, koriander och spiskummin.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Rädisor med örtkräm och dukkah

Ingredienser

4-6

Dukkah

1 dl
skalade hasselnötter
2 msk
sesamfrön
1 msk
malen koriander
1 msk
malen spiskummin
1 msk
chiliflakes
1/2 tsk
flingsalt
2
knippen rädisor (à 200 g)
2 dl
gräddfil
ca 2 dl
blandade hackade örter (t ex. dill, persilja, koriander, mynta eller mejram)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 portioner.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1139 KJ / 272 kCal
Fett 21 g
Salt 0.98 g
Kolhydrater 11 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept