Rädisor med örtkräm och dukkah

Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Rädisor med örtkräm och dukkah

En av sommarens paradprimörer stavas rädisor. Låt de härligt krispiga rädisorna få ny smak med örtkräm och smakrik dukkah gjord på hasselnötter, sesamfrön, koriander och spiskummin.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Rädisor med örtkräm och dukkah

Ingredienser

4-6 portioner

Dukkah

1 dl skalade hasselnötter
2 msk sesamfrön
1 msk malen koriander
1 msk malen spiskummin
1 msk chiliflakes
1/2 tsk flingsalt
2 knippen rädisor (à 200 g)
2 dl gräddfil
ca 2 dl blandade hackade örter (t ex. dill, persilja, koriander, mynta eller mejram)

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 portioner.
Energi1139 KJ / 272 kCal
Fett21 g
Salt0.98 g
Kolhydrater11 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Bakad selleri med stiltoncréme
    Betyg 4.4 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Cruditéer med löjromsdipp
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad