Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Rädisor med kryddipp och sesamsalt

Rädisor med kryddipp passar bra som plock- eller förrätt. Eller varför inte till fredagsmyset? Dippen görs på majonnäs, chilisås och sambal oelek och toppas med sesamsalt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop Majonnäs, chilisås och sambal oelek till en dipp.
  2. Häll sesamkexen och saltet i en matberedare och mixa till ett smul.
  3. Ansa rädisorna och servera till majonnäsen och sesamsmulet.

För alla

Rätten är fri från mjölkprotein och laktos.
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i sesamkexen eller använd frön.
Gör äggfri: byt majonnäsen till äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 2 1/2 dl majonnäs (gärna hemgjord, se länk under steg 1)
  • 1 msk chilisås
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1/2 förp svarta sesamkex (à 75 g) eller svarta sesamfrön (1/2 förp sesamkex motsvarar 1 1/2 dl sesamfrön)
  • 2 krm salt
  • 2 knippen rädisor
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1163 kJ / 278 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer