Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad salsiccia på spett med paprika- och hasselnötssås

Grillad salsiccia på spett med dippsås av grillad paprika och hasselnötter är gott både till vardagsgrill och grillfest. Mixa skalad paprika, vitlök, nötter, vinäger, olja och kryddor. Såsen är god dipp till både den grillade korven och grönsaker som rädisor, morot och selleri.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grilla paprikorna runtom på het grill tills skalet är helt svart. Lägg i en bunke och täck med plastfilm. Låt stå 10 minuter så går det lättare att ta bort skalet.
  2. Skala paprikan och lägg i en skål tillsammans med skalad vitlök, hasselnötter, vinäger, olivolja, salt och peppar.
  3. Mixa till en slät sås med stavmixer. Smaka eventuellt av med ytterligare vinäger och salt.
  4. Tvätta rädisorna, skala och dela morötterna. Skär sellerin i strimlor.
  5. Grilla korven och skär dem i mindre bitar. Servera korvbitarna med tandpetare, sås, grönsaker och grissini.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på salsiccian.
Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria grissini/bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 röda paprikor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl rostade hasselnötter
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 knippe rädisor
  • 8 späda morötter
  • 4 stjälkar stjälkselleri
  • 4 salsicciakorv al limone
  • 8 grissini
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2267 kJ / 543 kCal