Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Het strömmingslåda med currystekt lök

Den currystekta löken utgör gott sällskap åt strömmingen som förvandlas till en riktig höjdare!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  3. Klipp bort ryggfenan och rulla strömmingen, skinnsidan utåt, och lägg tätt i en ugnssäker form.
  4. Rör ihop ajvar relish, sambal oelek och grädde. Smaka av med salt och peppar och häll såsen över strömmingen.
  5. Skala, strimla och fräs löken mjuk i matfettet i en stekpanna. Rör ner curryn. Fördela löken över strömmingen. Strö på ströbrödet.
  6. Sätt in formen mitt i ugnen ca 30 minuter.
  7. Skala och riv morötterna samt skiva rädisorna. Blanda ihop grönsakerna och pressa över halva citronen. Servera resten i klyftor.
  8. Pressa potatisen och servera till strömmingen, morotssalladen och citronklyftor.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: Använd grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett och ströbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 600 g strömmingsfilé
  • 1 dl ajvar relish
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 2 gula lökar
  • 1/2 msk smör eller margarin
  • 1 msk curry
  • 1 msk ströbröd
  • 2 morötter
  • 1/2 knippe rädisor
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2410 kJ / 575 kCal