Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Dinkelsallad med jasmintevinägrett

Dinkelsallad med jasmintevinägrett är en mättande och intressant sallad. Persilja, rädisor och vårlök tillför krispighet. Sambal oelek ger salladen lite sting.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka dinkelvetet i lättsaltat vatten enligt anvisning på paketet. Låt svalna.
  2. Blanda socker med limejuice och rör tills sockret löser sig. Rör i kallt jasminte, fisksås och sambal oelek. Ställ vinägretten åt sidan.
  3. Strimla rädisorna. Skala och tärna gurkan. Strimla vårlöken.
  4. Blanda kall dinkel med rädisor, gurka, vårlök och persilja. Häll över vinägretten och blanda försiktigt.

För alla

Fri från mjölk och ägg.
Gör glutenfri: byt dinkel mot kokt quinoa eller ris.

Tips

Låt det hela dinkelvetet ligga i blöt över natten så går det snabbt att göra salladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl helt dinkelvete
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk pressad limejuice
  • 3 msk starkt bryggt jasminte
  • 1 1/2 msk asiatisk fisksås
  • 1 1/2 krm sambal oelek
  • 8 rädisor
  • 1/2 gurka
  • 4 vårlökar
  • 2 msk hackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare