Rädisor i krans | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rädisor i krans

Trevlig krans med smak av peppriga rädisor, syrlig citron och angenäm körvel. Rädisor i krans passar lika bra både till fisk som kött, eller så serverar du den på ett buffébord.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och finhacka rädisorna.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
  3. Koka upp buljongen i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och smält dem i den heta buljongen. Låt svalna.
  4. Vispa grädden till ett fast skum. Smaksätt med citron, salt, peppar och socker. Blanda i rädishacket. Vänd ner grädden i buljongen. Hacka hälften av körveln och rör i rädisblandningen.
  5. Häll smeten i en vattensköljd kransform, ca 1½ l (för 8 port). Låt stå i kylskåpet ca 3 tim.
  6. Stjälp upp kransen på ett fat och garnera med resterande körvel.
  7. Rädiskransen är god till både fisk och kött och passar bra på ett buffébord med lite småplock.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 3 knippor rädisor (3 knippor motsvarar ca 60 st)
  • 6 gelatinblad
  • 3 dl hönsbuljong (fond eller tärning + vatten)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk pressad citron
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2 tsk socker
  • 1 knippa körvel
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 680 kJ / 160 kCal
Fett: 15 g
Läs mer om näringsvärden