Laxcheesecake med citron och ägg

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
1
Laxcheesecake med citron och ägg

Vacker att se på är påskens laxcheesecake med pepparrot och ägg. Mustig smak får tårtan av kavring i botten. Och härlig sälta ger den kallrökta laxen i fyllningen. Cheesecake med lax går att förbereda i god tid och sedan bara duka fram på påskbordet. Löjrom, citron och dill är fint på toppen.

Laxcheesecake med citron och ägg

Ingredienser

16 portioner
75 g smör eller margarin
7 skivor kavring (7 motsvarar ca 200 g)
4 gelatinblad
4 ägg
300 g kallrökt lax
1 kruka dill
1 citron
500 g kvarg (10%)
salt
svartpeppar
garnera med t.ex. löjrom, forellrom, ishavsrom, strimlade sockerärter, citron och dill

Gör så här

Så här gör du- texten är beräknad för 16 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Tyvärr blev jag besviken av denna cheesecake. Kvargen tog över för mycket i smak och gjorde den ”sträv” på tungan (detta trots att jag slängde i créme fraiche för att försöka rädda upp). I texten högst upp står det att receptet ska innehålla pepparrot, men det står inte med någonstans i ingredienslista eller beskrivning.

Sarah

2021-04-13

Näringsvärde per portion

Energi851 KJ / 203 kCal
Fett12 g
Kolhydrater7.5 g
Protein15.7 g

Testa liknande recept

Matjessilltårta
Betyg 4.5 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Silltårta
Betyg 4.1 av 5.
91 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessilltårta (lättare variant)
Betyg 3.4 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rund med sälta, smörgåstårta
Betyg 3 av 5.
124 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snitt med chèvre och rostade solrosfrön
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rökta laxsnurror på kavring
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga