Laxcheesecake med citron och ägg
Vacker att se på är påskens laxcheesecake med pepparrot och ägg. Mustig smak får tårtan av kavring i botten. Och härlig sälta ger den kallrökta laxen i fyllningen. Cheesecake med lax går att förbereda i god tid och sedan bara duka fram på påskbordet. Löjrom, citron och dill är fint på toppen.
Ingredienser
16 portioner
75 g smör eller margarin
7 skivor kavring (7 motsvarar ca 200 g)
4 gelatinblad
4 ägg
300 g kallrökt lax
1 kruka dill
1 citron
500 g kvarg (10%)
salt
svartpeppar
garnera med t.ex. löjrom, forellrom, ishavsrom, strimlade sockerärter, citron och dill
Gör så här
Så här gör du- texten är beräknad för 16 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi851 KJ / 203 kCal
Fett12 g
Kolhydrater7.5 g
Protein15.7 g
Kommentar
Tyvärr blev jag besviken av denna cheesecake. Kvargen tog över för mycket i smak och gjorde den ”sträv” på tungan (detta trots att jag slängde i créme fraiche för att försöka rädda upp). I texten högst upp står det att receptet ska innehålla pepparrot, men det står inte med någonstans i ingredienslista eller beskrivning.
Sarah
2021-04-13