Vacker att se på är påskens laxcheesecake med pepparrot och ägg. Mustig smak får tårtan av kavring i botten. Och härlig sälta ger den kallrökta laxen i fyllningen. Cheesecake med lax går att förbereda i god tid och sedan bara duka fram på påskbordet. Löjrom, citron och dill är fint på toppen.
Gör äggfri: uteslut äggen eller ersätt med valfri äggfri fyllning ex kräftstjärtar.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt kvarg till mjölkproteinfritt, t.ex. Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Kommentar
Tyvärr blev jag besviken av denna cheesecake. Kvargen tog över för mycket i smak och gjorde den ”sträv” på tungan (detta trots att jag slängde i créme fraiche för att försöka rädda upp). I texten högst upp står det att receptet ska innehålla pepparrot, men det står inte med någonstans i ingredienslista eller beskrivning.
Sarah
2021-04-13