Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Laxcheesecake med citron och ägg

Vacker att se på är påskens laxcheesecake med pepparrot och ägg. Mustig smak får tårtan av kavring i botten. Och härlig sälta ger den kallrökta laxen i fyllningen. Cheesecake med lax går att förbereda i god tid och sedan bara duka fram på påskbordet. Löjrom, citron och dill är fint på toppen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är beräknad för 16 bufféportioner.

  1. Smält matfettet.
  2. Smula ner kavringen i en matberedare. Häll över matfettet och mixa till en smulig massa. Tryck ut ”brödsmulet” i en form med löstagbar botten ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  4. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 11 minuter. Spola äggen kalla. Skala och hacka dem.
  5. Skär laxen i tärningar och hacka dillen. Riv det yttersta av skalet på citronen och pressa ur saften.
  6. Lyft upp gelatinbladen ur vattnet, lägg dem i en kastrull och smält dem på svag värme. Rör ner lite av kvargen i de smälta gelatinbladen. Vänd sedan ner gelatinbladningen i resten av kvargen tillsammans med lax, dill, ägg, citronskal och 2 msk citronsaft. Smaksätt med salt och peppar.
  7. Häll fyllningen i formen, jämna till ytan och ställ in i kylen i minst 6 timmar.
  8. Garnera cheesecaken och servera.

För alla

Gör äggfri: uteslut äggen eller ersätt med valfri äggfri fyllning ex kräftstjärtar.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt kvarg till mjölkproteinfritt, t.ex. Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 16
  • 75 g smör eller margarin
  • 7 skivor kavring (7 motsvarar ca 200 g)
  • 4 gelatinblad
  • 4 ägg
  • 300 g kallrökt lax
  • 1 kruka dill
  • 1 citron
  • 500 g kvarg (10%)
  • salt och svartpeppar
  • garnera med t.ex. löjrom, forellrom, ishavsrom, strimlade sockerärter, citron och dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 851 kJ / 203 kCal