Knäckig rabarberpaj

Godaste rabarberpajen gör du med syrliga rabarber under knäckigt havretäcke med kolasmak. Läckrare rabarberpaj får man leta efter! Servera gärna med vaniljglass eller hemmagjord vaniljsås.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Gör så här
00:50:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1918 KJ / 458 kCal
Fett22 g
Salt0.5 g
Kolhydrater61 g
Protein4 g
Kommentarer
Halverade mängden socker då det är mycket sött med sirapen. Hade ca 350 g rabarber som jag efter att ha ansat den, skar den i mindre bitar, ca 1 cm. Pajen gick i ugnen på 150° i 40 min, höjde till 175° i ytterligare 10 min (vanlig ugn). Den blev helt perfekt! Nästa gång tror jag att jag lägger till 1 tsk kanel ... ev
Inger
2025-06-25Följde receptet med lite påverkan av en del kommentarer. Ökade värmen på slutet. Var nog inne i 55 min. Lite mindre socker än 2 dl eftersom paketet tog slut. Blev kanongott! Vaniljglass passar verkligen bra till.
Kajsa
2025-06-23Har gjort pajen, men är det verkligen riktigt att ugnen bara ska vara 150 grader, pajen vart inte knäckig efter tiden 50 minuter. Tacksam för svar.
Åsa
2025-06-23Hej Åsa! Var det inte så att den knäckade till sig när den svalnade? Den brukar göra det! :) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-06-26