Rabarbertårta med fläderkräm

Bjud gästerna på härligt, saftig rabarbertårta med len fläderkräm. Bred bara ut din gräddiga kräm över den svala tårtan och garnera med delade, söta jordgubbar och några ätliga blommor. Vackert och lyxigt!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009

Ingredienser
8 bitar
250 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
3 ägg
3 äggulor
1 dl vetemjöl
200 g rabarber
1 msk vaniljsocker
2 tsk potatismjöl
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl konc flädersaft
1/2 l jordgubbar
smör till formen
ev ätliga blommor, t ex violer eller rosor till garnering
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stSuper god! Frisk och somrig! Nu bakar jag den för andra gången, till midsommarfesten imorn!
Matilda
Testade denna tårta igår och det blev succé. Jag var lite orolig innan eftersom en kommentar nedan var att den blev torr, men så var det inte alls. Tvärtom, den blev saftig och härligt smakrik. Tårtan rekommenderas starkt!
Pia
Helt underbar sommartårta! Jag gjorde denna på midsommar och den blev mycket populär bland gästerna. Saftig och god! Ett tips är att vara försiktig när man gör krämen. Den är lätt att bränna så använd svag värme. Kommer definitivt att avnjutas fler gånger!
Loretta
Toppengod tårta för dem som inte vill ha en allt för söt tårta med mäktig grädde! Min tårtbotten blev inte torr utan den den gav precis lagom sötma i kombination med det syrliga i rabarbern. Fläderkrämen var ett spännande inslag och i kombination med de söta jordgubbarna så vart det hela kannon :-).
Staffan
Jag gjorde denna tårta till midsommar och vi blev nog alla besvikna. Ser sååå god ut men tyvärr!! Botten var för "torr" och liksom för mycket till mängden kräm.(ska prova att bara göra hälften av botten) Gillar man söta efterrätter så rekommenderar jag inte denna.
Barbro
Gjorde denna tårta till midsommaraftonen. Den blev saftig och mycket uppskattad av mina gäster. Kan rekommenderas.
Eva