Rabarbertårta med fläderkräm

17
6
Rabarbertårta med fläderkräm

Bjud gästerna på härligt, saftig rabarbertårta med len fläderkräm. Bred bara ut din gräddiga kräm över den svala tårtan och garnera med delade, söta jordgubbar och några ätliga blommor. Vackert och lyxigt!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009

Rabarbertårta med fläderkräm

Ingredienser

8 bitar
250 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
3 ägg
3 äggulor
1 dl vetemjöl
200 g rabarber
1 msk vaniljsocker
2 tsk potatismjöl
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl konc flädersaft
1/2 l jordgubbar
smör till formen
ev ätliga blommor, t ex violer eller rosor till garnering

Gör så här

Tips

Kakan kan bakas i god tid och går bra att frysa. Fläderkrämen kan göras dagen före och förvaras i kylen. Använd flädersaft av bra kvalitet, allra helst hemgjord.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Matilda

2012-06-21

Super god! Frisk och somrig! Nu bakar jag den för andra gången, till midsommarfesten imorn!

Pia

2009-07-15

Testade denna tårta igår och det blev succé. Jag var lite orolig innan eftersom en kommentar nedan var att den blev torr, men så var det inte alls. Tvärtom, den blev saftig och härligt smakrik. Tårtan rekommenderas starkt!

Loretta

2009-07-09

Helt underbar sommartårta! Jag gjorde denna på midsommar och den blev mycket populär bland gästerna. Saftig och god! Ett tips är att vara försiktig när man gör krämen. Den är lätt att bränna så använd svag värme. Kommer definitivt att avnjutas fler gånger!