Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Godaste rabarberkakan

Avancerat och utsökt recept på den godaste rabarberkakan. Denna delikata kaka har en fräsch fyllning av rabarber, mandelmassa och citron. Servera gärna rabarberkakan med vispad grädde eller vaniljglass.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Nyp ihop smör och mjöl till en smuldeg, eller använd kniven i matberedaren. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop en deg. Slå in degen i plastfilm eller lägg den i en plastpåse. Låt degen vila i kylen i ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200-225°C.
  3. Fyllning: Smält smöret till fyllningen och rör ner sockret. Vispa ihop äggen lätt och rör ner även dem. Sjud på svag värme under ständig vispning tills krämen tjocknar, vilket kan ta en stund. Obs! får ej koka.
  4. Ta äggkrämen av värmen. Grovriv mandelmassan och rör ner den och citronen. Låt krämen svalna något. Skiva rabarbern fint och vänd ner den.
  5. Kavla ut degen och klä en pajform med den. Nagga bottnen och slå i krämen. Grädda kakan mitt i ugnen i 20-25 minuter, eller tills den har fin färg.

Tips

God precis som den är. Men med lite vaniljglass eller lättvispad grädde till blir det ännu ett snäpp godare förstås!

Ingredienser

Portioner: 8
Deg
  • 150 g smör
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1/3 dl vatten
Fyllning
  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 100 g mandelmassa
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 400 g späd rabarber
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?