Godaste rabarberkakan
Avancerat och utsökt recept på den godaste rabarberkakan. Denna delikata kaka har en fräsch fyllning av rabarber, mandelmassa och citron. Servera gärna rabarberkakan med vispad grädde eller vaniljglass.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1999
Ingredienser
8 portioner
Deg
150 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
1/3 dl vatten
Fyllning
50 g smör
1 dl strösocker
2 ägg
100 g mandelmassa
rivet skal av 1/2 citron
300 - 400 g späd rabarber
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det här receptet har jag använt många gånger sen slutet av 90-talet. Jag skulle faktiskt aldrig testa något annat recept på rabarberpaj, det här är fulländade smaker! Jag gör 1,5 ggr fyllningen till en pajform, dvs 3 ägg, 1,5 dl socker etc och sen lägger jag på ytterligare lite på mandelmassemängden, tar ca 200 g. Och en hel citrons skal. Har nyss skördat årets första späda rabarberstjälkar, ser fram emot kvällens efterrätt!
Kristina
2024-05-10Har gjort denna kaka hur många gånger som helst sedan -99. Den är den godaste, smarrigaste och ej så söt genom citronen i smeten. Absolut den bästa kaka med rabarber i.
Gunhild
2023-06-06Fantastiskt god paj! Den kommer jag att göra igen. Hade rabarber och jordgubbar i den och hemgjord vaniljsås till. Det är nog mandelmassan som gör den extra god.
Ann-christin
2023-05-01