Godaste rabarberkakan

23
11
Godaste rabarberkakan

Avancerat och utsökt recept på den godaste rabarberkakan. Denna delikata kaka har en fräsch fyllning av rabarber, mandelmassa och citron. Servera gärna rabarberkakan med vispad grädde eller vaniljglass.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1999

Godaste rabarberkakan

Ingredienser

8 portioner

Deg

150 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
1/3 dl vatten

Fyllning

50 g smör
1 dl strösocker
2 ägg
100 g mandelmassa
rivet skal av 1/2 citron
300 - 400 g späd rabarber

Gör så här

Tips

God precis som den är. Men med lite vaniljglass eller lättvispad grädde till blir det ännu ett snäpp godare förstås!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Diana

2019-08-05

Inte alls uppskattat av någon i familjen inklusive mig själv. Jag ska ge den en chans till, kanske gjorde jag något fel med fyllningen.

Annelie

2018-12-26

Jag har gjort denna paj i 10 år med späda rabarber. Jag bara älskar den.

Eleanor

2014-05-28

Jag bara älskar den. En av favoritpajerna.