Rabarberparfait med mandelsmul och flädergranité
Den gräddiga parfaiten på färsk rabarber, citron och vanilj går fint att göra i förväg. Granité låter tjusigt men är här helt enkelt fryst flädersaft som skrapas till en »slush«. Mandelsmulet ger extra lyxfaktor. En dessert med härliga sommarsmaker som går att förbereda i god tid.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014
Ingredienser
8 portioner
400 g rabarber
1 vaniljstång
4 dl socker
1 msk färskpressad citronjuice
6 äggulor
6 dl vispgrädde
färska jordgubbar till garnering
Flädergranité
2 dl konc flädersaft
1 dl vatten
1 msk färskpressad citronjuice
Mandelsmul
50 g rumsvarmt smör
1/2 dl socker
1/2 dl mandelmjöl
1 dl vetemjöl
1/2 dl mandelspån
finrivet skal av 1/2 citron
1/4 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2475 KJ / 592 kCal
Fett38 g
Salt0.2 g
Kolhydrater58 g
Protein4 g
Kommentarer
Ljuvligt god dessert. Hade inte ingredienser hemma till mandelsmulet, använde istället en hemgjord granola smaksatt med kardemumma som jag gjort sedan tidigare. Blev jättegott. Får prova med mandelsmulet nästa gång.
Annelie
2024-05-29Flädergratinén förhöjde desserten ytterligare
Lena
2020-07-26Fantastiskt recept, gjorde stor succé vid vår middag. Hade den bara 5 timmar i frysen, men det räckte bra, det blev mycket bra konsistens. Kaksmulorna tillför härligt crunch. Hann inte med flädergarnitén men saknade den inte heller. Vårt sällskap på 4 vuxna och 3 barn mellan 7-9 hade klarat oss på halva satsen.
Marie
2017-05-29