Den gräddiga parfaiten på färsk rabarber, citron och vanilj går fint att göra i förväg. Granité låter tjusigt men är här helt enkelt fryst flädersaft som skrapas till en »slush«. Mandelsmulet ger extra lyxfaktor. En dessert med härliga sommarsmaker som går att förbereda i god tid.
Ett recept från:
Buffé
nr 5,
2014
Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot vispbar ersättningsprodukt.
Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör/margarin.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett.
Fri från ägg.
Kommentarer
Lena
7/26/2020Flädergratinén förhöjde desserten ytterligare
Marie
5/29/2017Fantastiskt recept, gjorde stor succé vid vår middag. Hade den bara 5 timmar i frysen, men det räckte bra, det blev mycket bra konsistens. Kaksmulorna tillför härligt crunch. Hann inte med flädergarnitén men saknade den inte heller. Vårt sällskap på 4 vuxna och 3 barn mellan 7-9 hade klarat oss på halva satsen.