Rabarberparfait med mandelsmul och flädergranité

Betyg 4 av 5.
32 personer har röstat
3
Rabarberparfait med mandelsmul och flädergranité

Den gräddiga parfaiten på färsk rabarber, citron och vanilj går fint att göra i förväg. Granité låter tjusigt men är här helt enkelt fryst flädersaft som skrapas till en »slush«. Mandelsmulet ger extra lyxfaktor. En dessert med härliga sommarsmaker som går att förbereda i god tid.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014

Rabarberparfait med mandelsmul och flädergranité

Ingredienser

8 portioner
400 g  rabarber
1   vaniljstång
4 dl  socker
1 msk  färskpressad citronjuice
6   äggulor
6 dl  vispgrädde
färska jordgubbar till garnering

Flädergranité

2 dl  konc flädersaft
1 dl  vatten
1 msk  färskpressad citronjuice

Mandelsmul

50 g  rumsvarmt smör
1/2 dl  socker
1/2 dl  mandelmjöl
1 dl  vetemjöl
1/2 dl  mandelspån
finrivet skal av 1/2   citron
1/4 krm  salt

För alla

Rabarberparfait: Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot vispbar ersättningsprodukt.
Innehåller ägg.

Fryst flädergranité: Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Mandelsmul: Innehåller gluten.

Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör/margarin.

Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett.

Fri från ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Ljuvligt god dessert. Hade inte ingredienser hemma till mandelsmulet, använde istället en hemgjord granola smaksatt med kardemumma som jag gjort sedan tidigare. Blev jättegott. Får prova med mandelsmulet nästa gång.

Annelie

2024-05-29

Flädergratinén förhöjde desserten ytterligare

Lena

2020-07-26

Fantastiskt recept, gjorde stor succé vid vår middag. Hade den bara 5 timmar i frysen, men det räckte bra, det blev mycket bra konsistens. Kaksmulorna tillför härligt crunch. Hann inte med flädergarnitén men saknade den inte heller. Vårt sällskap på 4 vuxna och 3 barn mellan 7-9 hade klarat oss på halva satsen.

Marie

2017-05-29

Näringsvärde per portion

Energi2475 KJ / 592 kCal
Fett38 g
Salt0.2 g
Kolhydrater58 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Rabarbertårta med fläderkräm
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Flädersirap
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fransk äppelkaka med mandel
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Isglass med hallon och fläder
Betyg 4.2 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri pajdeg på mandelmjöl
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarber- och fläderdryck
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga