Rabarberparfait med mandelsmul och flädergranité

26
2
Rabarberparfait med mandelsmul och flädergranité

Den gräddiga parfaiten på färsk rabarber, citron och vanilj går fint att göra i förväg. Granité låter tjusigt men är här helt enkelt fryst flädersaft som skrapas till en »slush«. Mandelsmulet ger extra lyxfaktor. En dessert med härliga sommarsmaker som går att förbereda i god tid.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014

Rabarberparfait med mandelsmul och flädergranité

Ingredienser

8 portioner
400 g
rabarber
1
vaniljstång
4 dl
socker
1 msk
färskpressad citronjuice
6
äggulor
6 dl
vispgrädde
-
färska jordgubbar till garnering

Flädergranité

2 dl
konc flädersaft
1 dl
vatten
1 msk
färskpressad citronjuice

Mandelsmul

50 g
rumsvarmt smör
1/2 dl
socker
1/2 dl
mandelmjöl
1 dl
vetemjöl
1/2 dl
mandelspån
finrivet skal av 1/2
citron
1/4 krm
salt

För alla (rabarberparfait)

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot vispbar ersättningsprodukt.
Innehåller ägg.

För alla (fryst flädergranité)

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

För alla (mandelsmul)

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör/margarin.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett.
Fri från ägg.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Lena

7/26/2020

Flädergratinén förhöjde desserten ytterligare

Marie

5/29/2017

Fantastiskt recept, gjorde stor succé vid vår middag. Hade den bara 5 timmar i frysen, men det räckte bra, det blev mycket bra konsistens. Kaksmulorna tillför härligt crunch. Hann inte med flädergarnitén men saknade den inte heller. Vårt sällskap på 4 vuxna och 3 barn mellan 7-9 hade klarat oss på halva satsen.

Näringsvärde per portion

Energi 2475 KJ / 592 kCal
Fett 38 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 58 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept