Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rabarbersylt med jordgubbar

Ett recept på en riktigt syrlig och söt sylt med smak av rabarber och jordgubbar. Rabarbersylten passar utmärkt att servera som tillbehör till exempelvis pannkakor. Supergott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 1/2 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj rabarbern och skala den om stjälkarna är grova. Skär dem i ca 2 cm långa bitar. Skölj ev. jordgubbarna och skiva de största.
  2. Blanda rabarbern, jordgubbarna och sockret i en kastrull. Koka på svag värme ca 10 min. Skaka kastrullen då och då.
  3. Ta kastrullen från värmen och skumma ev. Rör ut konserveringsmedlet i lite av den heta sylten och rör ner det i resten av sylten.
  4. Häll upp sylten i varma burkar. Sätt på locket när sylten har svalnat.

Tips

Har du inte så mycket bär går det bra att göra halva satsen.

Ingredienser

Portioner: 1 1/2 l
  • 1 1/2 kg rabarber
  • 1 l jordgubbar
  • 6 dl strösocker
  • 1 krm natriumbensoat
Lägg till i inköpslistan