Rabarbersoppa med citron och kardemummayoghurt

Betyg 4.8 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Rabarbersoppa med citron och kardemummayoghurt

Soppa med rabarber är en sommarfräsch efterrätt. Denna klara rabarbersoppa med citron är också smaksatt med vanilj. Den ska ätas kall och är svalkande god. Servera med en klick kardemummayoghurt och skorpsmulor av exempelvis biscotti.

Rabarbersoppa med citron och kardemummayoghurt

Ingredienser

4 portioner
4 rabarberstjälkar (à 110 g)
1 dl strösocker
1 vaniljstång eller ersätt med 2 tsk vaniljsocker per vaniljstång
ca 5 dl vatten
1 citron
2 dl yoghurt (10%)
2 msk florsocker
1/2 tsk kardemummakärnor
8 biscotti (skorpor)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Ge gärna lite tips på vad man kan göra med de avsilade rabarberna.

Ylva

2025-06-15

Mycket smak och jättegott!

Eva

2015-02-09

Var väldigt skeptisk till denna soppa, men den var FANTASTISKT god!!!!

Sofia

2011-06-13

Näringsvärde per portion

Energi874 KJ / 209 kCal
Fett5.1 g
Kolhydrater36.7 g
Protein3.5 g

Testa liknande recept

Rabarberlängtan
Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Vaniljparfait med rabarber
Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rabarberbål
Betyg 2.9 av 5.98 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Pavlova med rabarber och pistage
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Sangria med rabarber
Betyg 4.8 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Shrikand med saffran
Betyg 3 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad