Rabarberlemonad med lime
Härligt läskande och en riktigt somrig dricka är rabarberlemonad. Lemonaden blir precis så god som den ska när du först kokar rabarbern med socker. Låter den svalna och sedan blandar med kallt vatten samt smakar av med limesaft till den perfekta syrligheten.
Ingredienser
ca 1 liter
400 g rabarber
2 dl strösocker
1 l vatten
ca 1 dl färskpressad limesaft
2 lime i tunna skivor
Till servering
is
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Gör så här
Tips
Servera gärna lemonaden med lite mynta och tunt hyvlad rabarber.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi365 KJ / 87 kCal
Fett0.1 g
Salt0.01 g
Kolhydrater21 g
Protein0.3 g
Kommentar
Behövde inget extra vatten men det kanske beror på hur saftiga rabarberna är. Mixade i lite mynta, supergott en varm sommardag! Det som blev över frös vi in som glasspinnar 🙂
Annica
2021-06-19