Rabarbersirap

Läcker och lättlagad är denna rabarbersirap som passar bra till sommarens drinkar. Den är också god att ringla över glass. Sirapen gjord av krispiga rabarber och socker passar också att använda som smaksättning till tårtbottnar eller till en fruktsallad.

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi1189 KJ / 284 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater69 g
Protein1 g
Kommentarer
54 stMums!
Birgitta
Hur länge håller den i kylskåp och går det att frysa in?
Ulrika
Hej Ulrika! Den håller ett par veckor i kylen. Gör du mycket så går det bra att frysa in den så har du hela sommaren. Lycka till! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Ska man förvara den i kylen?
Pia
Hej Pia! Ja, det är det bästa för att förhindra att det möglar eller jäser. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Mycke gott
Gunilla
Om man använder fryst rabarber, ska man ändra koktiden eller vattenmängden?
Monica
Hej Monica! Jag provade precis att göra receptet med frysta rabarber, det fungerar fint med samma tid och vattenmängd. Låt rabarbern tina lite så att de går att skiva bara. Lycka till. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Kan man ta sötströ istället för vanligt socker?
Sofia
Hej Sofia! Det är inget vi testat. Om du testar får du gärna berätta hur det blev. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Jag har färdig rabarbersaft som inte kommer gå åt, kan jag reducera den till rabarbersirap?
Annika
Hej Annika! det bör gå, smaka av ibland så att den inte blir för söt bara. Lycka till. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Jättegod!
Georg
Kan man använda frysta rabarber?
Anita
Hej Anita! Det går utmärkt. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Lätt
Ulla