Rabarberchutney med chili

Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
3
Rabarberchutney med chili

Denna syrliga rabarberchutney med het chili passar till mycket. Låt din mumsiga chutney koka ihop och tjockna före du smakar av den med aromatisk ingefära och häller upp i burkar som du förvarar i kylskåp mellan serveringarna. Gott och somrigt!

Rabarberchutney med chili

Ingredienser

10 portioner
500 g rabarber
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
3/4 dl honung
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 msk färskriven ingefära

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod. Hade ingen ingefära hemma så jag rev skalet av en citron istället 😀

Marita

2022-06-20

Hur länge står sig chutneyn I kylskåp?

Sofia

2020-05-24

Hej Sofia! Med bra kvalitet på rabarbern, god hygien, rena burkar så bör den hålla minst en månad troligen längre. Det bästa är, som alltid, att dofta och smaka. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-05-27

Syrlig och god.

Ingegerd

2019-05-04

Näringsvärde per portion

Energi226 KJ / 54 kCal
Fett0 g
Salt1 g
Kolhydrater13 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Rabarberchutney
Betyg 4.2 av 5.
76 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarberchutney med kanel
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelchutney med chili
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rabarber- och honungsvinägrett
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fransk rabarbermarmelad
Betyg 4 av 5.
140 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbersnaps
Betyg 4.6 av 5.
83 personer har röstat
Över 60 min att tillaga