Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rabarberchutney med chili

Denna syrliga rabarberchutney med het chili passar till mycket. Låt din mumsiga chutney koka ihop och tjockna före du smakar av den med aromatisk ingefära och häller upp i burkar som du förvarar i kylskåp mellan serveringarna. Gott och somrigt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala rabarbern och skär i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finstrimla chili.
  2. Lägg rabarber, lök och chili i en kastrull. Tillsätt honung, vinäger och salt. Låt koka på svag värme i ca 20 min tills chutneyn tjocknat något. Smaka av med ingefära och häll upp på burkar. Förvara chutneyn i kylskåp.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 500 g rabarber
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • 3/4 dl honung
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 msk färskriven ingefära
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 226 kJ / 54 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept