Rabarberchutney med chili
Denna syrliga rabarberchutney med het chili passar till mycket. Låt din mumsiga chutney koka ihop och tjockna före du smakar av den med aromatisk ingefära och häller upp i burkar som du förvarar i kylskåp mellan serveringarna. Gott och somrigt!
Ingredienser
10 portioner
500 g rabarber
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
3/4 dl honung
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 msk färskriven ingefära
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi226 KJ / 54 kCal
Fett0 g
Salt1 g
Kolhydrater13 g
Protein1 g
Kommentarer
Jättegod. Hade ingen ingefära hemma så jag rev skalet av en citron istället 😀
Marita
2022-06-20Hur länge står sig chutneyn I kylskåp?
Sofia
2020-05-24Hej Sofia! Med bra kvalitet på rabarbern, god hygien, rena burkar så bör den hålla minst en månad troligen längre. Det bästa är, som alltid, att dofta och smaka. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-05-27Syrlig och god.
Ingegerd
2019-05-04