Inkokta grisfötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Inkokta grisfötter

Grisfötterna får koka länge tills de blir alldeles möra och får sedan suga åt sig smakerna från saltlaken. Helt klart ett måste på julbordet för dig som gillar grisfötter!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela grisfötterna, skölj dem i rinnande kallt vatten i ca 5 minuter. Lägg dem i en kastrull, tillsätt vatten så att det täcker och salt.
  2. Koka sakta under lock ca 3 timmar eller tills benen släpper lätt. Ta upp grisfötterna och spola dem kalla.
  3. Koka upp vatten, salt och socker till en saltlake.
  4. Plocka bort det största benet ur grisfötterna, lägg dem i en form och häll över saltlaken. Skumma och låt kallna. Servera på julbordet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kluvna griskött (grisfötter)
  • salt
Saltlake
  • 1 l vatten
  • 2 msk salt
  • 1 1/2 msk socker
Lägg till i inköpslistan