Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rabarber "quesadilla" med rabarber och vaniljsmak

Ljuvliga små quesadillas med rabarberkompott, vispad grädde smaksatt med mascarpone och citron. Toppa med rabarber och jordgubbar, servera och njut av dessa små läckerbitar.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär rabarbern i lövtunna skivor.
  2. Koka ihop vatten, socker, citronjuice och jordgubbar några minuter. Slå den heta lagen över rabarbern och låt svalna.
  3. Lättvispa grädden. Vispa mascarponen. Rör ihop dem och smaksätt med citronskal och vaniljsocker.
  4. Stansa ut rundlar av tortillan, ca 5 cm i diameter. Stek dem i omgångar i smör. Rör ihop strösocker och kardemumma och vänd rundlarna i det.
  5. Sila av vätskan från rabarberkompotten (kan sparas och användas som saft)
  6. Lägg upp rabarber och jordgubbar på minitortillorna och toppa med mascarponekräm. Lägg ev en tortillarundel över.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 3 små rabarberstänger
  • 4 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 paket frysta jordgubbar (à 225 g)
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 dl grädde
  • 250 g mascarpone
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 3 stora tortillabröd (tortillaplattor)
  • 3 msk klarat smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk malen kardemumma
Lägg till i inköpslistan