Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rabarbermuffins med mandelgrotta

Ett underbart gott recept på rabarbermuffins med mandelgrotta. Du gör muffinsen av bland annat rabarber, smör, mjölk, ägg, socker, mandelmassa och kardemumma. Garnera med mandelspån och servera till kalas eller fikat!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj och skala eventuellt rabarbern beroende på hur grov den är. Skär rabarbern i cm-stora bitar.
  3. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 1 min. Tillsätt mjölken och låt svalna.
  4. Vispa ägg och råsocker pösigt gärna med elvisp. Tillsätt matfettsblandningen.
  5. Blanda vetemjölet med bakpulver och rabarberbitar. Vänd ner i äggsmeten. Fördela smeten i en muffinspanna med 12 hål eller i ca 20 bakformar av papper ställda på en plåt (för recept på 12 st muffins).
  6. Fyllning: Riv mandelmassan på rivjärn. Tillsätt matfett och kardemumma och rör till en smidig smet. Gör den liten grop i varje muffin med en liten sked och fördela fyllningen däri. Strö över mandelspånen.
  7. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 15 min. Låt muffinsen stå kvar i pannan några min innan de tas upp och får svalna på galler. Servera muffinsen till kaffe, te eller saft.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 200 g rabarber
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl råsocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
Fyllning
  • 75 g mandelmassa
  • 25 g smör eller margarin
  • 1/2 tsk stött kardemumma
Garnering
  • 1/2 dl mandelspån (1/2 dl mandelspån motsvarar ca 25 g)
Lägg till i inköpslistan