Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Rabarber- och jordgubbsdessert

Rabarber- och jordgubbsdessert är en efterrätt som verkligen smakar sommar och sött. Den syrliga rabarbern och de söta jordgubbarna kompletterar varandra fint med lite sirap och kardemumma som smaksättare. Du serverar kompotten med lite mörk choklad.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. 1-2 dagar före festen: Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm sneda, breda bitar. Lägg dem i en låg vid kastrull. Ringla över sirapen och strö på lätt stötta kardemummafrön. Lägg på lock och låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter, tills rabarbern är mjuk men inte mosig. Kyl och förvara kallt.
  2. 4-5 timmar före servering: Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i halvor eller bitar. Blanda ner dem försiktigt i den kalla rabarberkompotten.
  3. Fyll skålar med bitar av mörk ren choklad av god kvalitet och Mandelchips eller -rasp.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg. Mörk ren choklad med hög kakaohalt är gluten-, mjölk och äggfri, men läs dock alltid innehållsdeklarationen för avvikelser kan förekomma. Med hög kakaohalt avses här extra fin mörk choklad, 60-80 %.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 1/2 - ca 1,8 kg rabarber
  • 3 dl vit sirap
  • knappt 1 tsk lättstötta kardemummafrön
  • 1 l halvtinade frysta jordgubbar (1 l motsvarar 500 g)
  • 100 g mörk ren choklad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer