Rabarber- och jordgubbsdessert

Rabarber- och jordgubbsdessert är en efterrätt som verkligen smakar sommar och sött. Den syrliga rabarbern och de söta jordgubbarna kompletterar varandra fint med lite sirap och kardemumma som smaksättare. Du serverar kompotten med lite mörk choklad.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2004

Ingredienser
10 portioner
ca 1 1/2 - 1 4/5 kg rabarber
3 dl vit sirap
knappt 1 tsk lättstötta kardemummafrön
1 l halvtinade frysta jordgubbar (1 l motsvarar 500 g)
100 g mörk ren choklad
För alla
Fri från gluten, mjölk och ägg. Mörk ren choklad med hög kakaohalt är gluten-, mjölk och äggfri, men läs dock alltid innehållsdeklarationen för avvikelser kan förekomma. Med hög kakaohalt avses här extra fin mörk choklad, 60-80 %.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer