Rabarberkräm med jordgubbar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rabarberkräm med jordgubbar

Denna rabarberkräm med jordgubbar passar perfekt som efterrätt eller kanske till och med som ett smarrigt mellanmål! Koka ihop rabarber och jordgubbar till en härlig kräm som du serverar avsvalnad ihop med mjölk och mandelbiskvier.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala eventuellt rabarberna. Skölj den och skär i mindre bitar. Skölj och snoppa jordgubbarna. Skiva dem.
  2. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lägg i rabarberna och koka under lock ca 5 min. Blanda i jordgubbarna.
  3. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Häll ner det i kastrullen under omrörning. Låt krämen få ett snabbt uppkok och ta sedan kastrullen från plattan.
  4. Häll upp krämen i en skål och sockra lite på ytan så blir det inte skinn på krämen. Låt den svalna. Servera med mjölk och ev små mandelbiskvier.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g rabarber
  • 3 dl skivade jordgubbar
  • 4 dl vatten
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 msk potatismjöl
Servering
  • gräddmjölk
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1140 kJ / 270 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden