Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Jordgubb- och rabarberkompott

En ljuvlig jordgubb- och rabarberkompott som smakar sommar. Den vispade, söta grädden med citronolja och basilika får gärna stå en stund och utvecklas i smaken före den serveras med den svalnade kompotten. Gudomligt gott och dessutom vackert!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och tärna rabarberna fint, 3 x 3 mm. Strö över sockret och blanda väl, låt stå en stund så att det vätskar sig.
  2. Krama ur rabarberna över en kastrull och häll i vattnet. Koka upp, red av lätt med potatismjöl utrört med lite vatten. Slå den heta vätskan över rabarberna och kyl av en liten stund. Vänd ner jordgubbarna och låt stå till serverngen.
  3. Grädde: Blanda grädde, strösocker och citronolja och vispa det till en inte allt för tjock konsistens. Strimla basilikan fint och vänd ner i grädden. Det är bra att göra detta någon timma innan så att smakerna får utvecklas.

Ingredienser

Portioner: 4
Innehåll
  • 7 rabarber
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk potatismjöl
  • vatten till redningen
  • 1/2 l jordgubbar
Grädde
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk olivolja citron
  • 10 basilikablad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?