Rabarberkompott med vit chokladmousse

Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Rabarberkompott med vit chokladmousse

Rabarberkompott med vit chokladmousse är en underbar efterrätt till det större sällskapet. Låt rabarber koka med socker, pressad apelsinjuice och kanel till en härlig kompott som får svalna innan den serveras med den fluffiga chokladmoussen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008

Rabarberkompott med vit chokladmousse

Ingredienser

10 portioner
1 kg rabarber
2 1/2 dl socker
2 apelsiner
1 tsk malen kanel
1 msk majsstärkelse
1 gelatinblad
200 g vit choklad
100 g vit choklad till servering
5 dl vispgrädde

Gör så här

00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • så himla gott! det syrliga med det söta! supergod efterrätt! håller dock med tidigare om att inte sila av rabarbern, tvärtom är det godare med lite bitar, koka inte för länge. man kan även minska en aning på sockret till rabarberna, det blir sött ändå med chokladmoussen till.

    Karin

  • Varför skall man sila av rabarbern ? då blir det bara saft kvar och det är väl inte en kompott. nej låt rabarbern vara kvar då blev det bra.

    Rune

Näringsvärde per portion

Energi2015 KJ / 482 kCal

Testa liknande recept

  • Tårtfyllning med rabarbermousse
    Betyg 3.2 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordgubbscheesecake med rabarber
    Betyg 4.2 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rabarbergelé
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Yoghurtpannacotta med rabarberkompott
    Betyg 3.1 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad