Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rabarberkompott med vaniljkräm i glas

Frisk rabarberkompott med kardemumma och hemgjord vaniljkräm. Servera portioner av kompotten i glas och toppa med den krämiga vaniljsåsen av grädde, mjölk, äggulor, vaniljstång och socker. Strö över krossad mandelbiscotti.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rabarberkompott: Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg den i en kastrull med socker, mortlad/stött kardemumma, ev vatten och pressad citronsaft. Koka ihop till en kompott. Låt kompotten svalna.
  2. Fördela kompotten i portionsglas. Täck dem med folie och ställ in dem i frysen 1-2 timmar. Kompotten ska bli fast så att den inte blandas med vaniljkrämen vid serveringen.
  3. Vaniljkräm: Blanda grädde och mjölk i en kastrull. Vispa ner äggulorna, sockret och majsstärkelsen.
  4. Skär eller klipp upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg dem och stången i kastrullen.
  5. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Låt den inte koka för då kan den skära sig. Låt krämen kallna, rör om då och då.
  6. Till servering: Vid serveringen lägg vaniljkrämen på rabarberkompotten. Toppa med krossad mandelbiscotti.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på biscottina. Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfria kex.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd grädde och mjölk baserade på havre, ris eller soja.

Ingredienser

Portioner: 4
Rabarberkompott
  • 500 g rabarber
  • 1 dl socker
  • 1/2 tsk kardemummakärnor
  • vatten
  • 1 citron
Vaniljkräm
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 1 msk strösocker
  • 4 tsk majsstärkelse
  • 1 vaniljstång
Till servering
  • 4 mandelbiscotti
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1581 kJ / 378 kCal