Rabarberkompott med vaniljkräm i glas

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
1
Rabarberkompott med vaniljkräm i glas

Frisk rabarberkompott med kardemumma och hemgjord vaniljkräm. Servera portioner av kompotten i glas och toppa med den krämiga vaniljsåsen av grädde, mjölk, äggulor, vaniljstång och socker. Strö över krossad mandelbiscotti.

Rabarberkompott med vaniljkräm i glas

Ingredienser

4 portioner

Rabarberkompott

500 g  rabarber
1 dl  socker
1/2 tsk  kardemummakärnor
vatten
1   citron

Vaniljkräm

1 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk
2   äggulor
1 msk  strösocker
4 tsk  majsstärkelse
1   vaniljstång

Till servering

4   mandelbiscotti

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på biscottina. Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfria kex.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd grädde och mjölk baserade på havre, ris eller soja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Fantastiskt god frisk efterrätt! Gillar att den inte var så söt. Fick den serverad/dekorerad med stora hallon.

Ylva

2022-06-15

Näringsvärde per portion

Energi1581 KJ / 378 kCal
Fett14.8 g
Kolhydrater55.4 g
Protein4.7 g

Testa liknande recept

Rabarber semifreddo med vitchoklad och kardemumma
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberbulle
Betyg 4.1 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persikosoppa
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varm rabarberkompott med vanilj och hallon
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kallrörd rabarberlemonad
Betyg 3.6 av 5.
99 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vaniljpannacotta med julkryddad fruktkompott
Betyg 3.1 av 5.
152 personer har röstat
Över 60 min att tillaga