Rabarberkompott med vaniljkräm i glas
Frisk rabarberkompott med kardemumma och hemgjord vaniljkräm. Servera portioner av kompotten i glas och toppa med den krämiga vaniljsåsen av grädde, mjölk, äggulor, vaniljstång och socker. Strö över krossad mandelbiscotti.
Ingredienser
4 portioner
Rabarberkompott
500 g rabarber
1 dl socker
1/2 tsk kardemummakärnor
vatten
1 citron
Vaniljkräm
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 äggulor
1 msk strösocker
4 tsk majsstärkelse
1 vaniljstång
Till servering
4 mandelbiscotti
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1581 KJ / 378 kCal
Fett14.8 g
Kolhydrater55.4 g
Protein4.7 g
Kommentar
Fantastiskt god frisk efterrätt! Gillar att den inte var så söt. Fick den serverad/dekorerad med stora hallon.
Ylva
2022-06-15