Rabarberkompott med vaniljkräm i glas

7
1
Rabarberkompott med vaniljkräm i glas

Frisk rabarberkompott med kardemumma och hemgjord vaniljkräm. Servera portioner av kompotten i glas och toppa med den krämiga vaniljsåsen av grädde, mjölk, äggulor, vaniljstång och socker. Strö över krossad mandelbiscotti.

Rabarberkompott med vaniljkräm i glas

Ingredienser

4 portioner

Rabarberkompott

500 g rabarber
1 dl socker
1/2 tsk kardemummakärnor
vatten
1 citron

Vaniljkräm

1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 äggulor
1 msk strösocker
4 tsk majsstärkelse
1 vaniljstång

Till servering

4 mandelbiscotti

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på biscottina. Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfria kex.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd grädde och mjölk baserade på havre, ris eller soja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Ylva

2022-06-15

Fantastiskt god frisk efterrätt! Gillar att den inte var så söt. Fick den serverad/dekorerad med stora hallon.

Näringsvärde per portion

Energi 1581 KJ / 378 kCal
Fett 14.8 g
Kolhydrater 55.4 g
Protein 4.7 g
Läs mer om näringsvärden