Rabarberkompott med vaniljkräm i glas

Betyg 3.5 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Rabarberkompott med vaniljkräm i glas

Frisk rabarberkompott med kardemumma och hemgjord vaniljkräm. Servera portioner av kompotten i glas och toppa med den krämiga vaniljsåsen av grädde, mjölk, äggulor, vaniljstång och socker. Strö över krossad mandelbiscotti.

Rabarberkompott med vaniljkräm i glas

Ingredienser

4 portioner

Rabarberkompott

500 g rabarber
1 dl socker
1/2 tsk kardemummakärnor
vatten
1 citron

Vaniljkräm

1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 äggulor
1 msk strösocker
4 tsk majsstärkelse
1 vaniljstång

Till servering

4 mandelbiscotti

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Fantastiskt god frisk efterrätt! Gillar att den inte var så söt. Fick den serverad/dekorerad med stora hallon.

    Ylva

Näringsvärde per portion

Energi1581 KJ / 378 kCal
Fett14.8 g
Kolhydrater55.4 g
Protein4.7 g

Testa liknande recept

  • Rabarberbulle
    Betyg 4.1 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Rabarbergelé
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Kallrörd rabarberlemonad
    Betyg 3.7 av 5.100 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rabarberkaka
    Betyg 4.3 av 5.529 personer har röstat
    Receptet har 88 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad