Rabarberkompott

Betyg 3.8 av 5.
92 personer har röstat
4
Rabarberkompott

Rabarberkompott är en supersmarrig liten sommardessert, som du gör på rabarber, vatten, strösocker, vaniljsocker och potatismjöl. Kompotten smakar både sött och friskt och serveras varm tillsammans med mjölk. Himmelskt gott!

Rabarberkompott

Ingredienser

4 portioner
500 g  rabarber
1 1/2 dl  vatten
3/4 dl  strösocker
1 msk  vaniljsocker
1 1/2 msk  potatismjöl
mjölk till servering

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: servera med laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Näringsberäkningen är inkl mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
92 personer har röstat

Kommentarer

Ungefär hur länge ska det koka?

Sandra

2023-06-22

Hej Sandra! Den ska koka tills rabarbern är mjuk, ca 5-10 minuter. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-06-30

Kan man frysa in om inte allt går åt?

Åsa

2021-06-03

Hej! Hur länge håller den i kylen?

Linnea

2020-07-15

Hej Linnea! Den håller sig bra i upp till en vecka i kylen. Se bara till att använda rena redskap när du tar av den. Hoppas att du gillar den! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-07-16

Näringsvärde per portion

Energi510 KJ / 122 kCal
Fett2 g
Salt0.07 g
Kolhydrater24 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Vegansk rabarberpaj
Betyg 4 av 5.
49 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbspaj
Betyg 4.5 av 5.
103 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nyttigare rabarberpaj
Betyg 4.1 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbspaj med kokos
Betyg 4.6 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarberkräm
Betyg 4.5 av 5.
75 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarberpaj med ton av kokos
Betyg 4.2 av 5.
227 personer har röstat
Under 60 min att tillaga