Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rabarberkompott

Med citron och relativt lite socker blir det här en härligt syrlig rabarberkompott. Riktigt gott ihop med söt glass till. Det här är en kompott som du kan laga på spisen eller i grillen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skala rabarbern. Sjud skalen i lite vatten så tar du vara på all smak. Skölj och skiva citronen.
  2. Skär rabarberstjälkarna i 1 cm tjocka skivor. Koka dem med sockret och ”skalbuljongen” i en eldfast gryta eller kastrull på spisen. När kompotten är halvklar så lägger du i citronskivorna och ställer grytan eller kastrullen i vedelden i grillen. Gör inte hela processen i grillen, då kommer kompotten att smaka skogsbrand.
  3. När kompotten börjar karamelliseras i kanterna så är den klar. 
  4. Till servering: Servera med glassen.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfri glass.
Gör äggfri: kontroller innehållet i glassen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 stjälkar rabarber
  • 2 skivor citron
  • 2 msk socker
Till servering
  • vaniljglass
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 869 kJ / 208 kCal