Rabarberkompott
Rabarberkompott är en supersmarrig liten sommardessert, som du gör på rabarber, vatten, strösocker, vaniljsocker och potatismjöl. Kompotten smakar både sött och friskt och serveras varm tillsammans med mjölk. Himmelskt gott!
Ingredienser
4 portioner
500 g rabarber
1 1/2 dl vatten
3/4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 1/2 msk potatismjöl
mjölk till servering
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: servera med laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.
Näringsberäkningen är inkl mjölk.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi510 KJ / 122 kCal
Fett2 g
Salt0.07 g
Kolhydrater24 g
Protein3 g
Kommentarer
Ungefär hur länge ska det koka?
Sandra
2023-06-22Hej Sandra! Den ska koka tills rabarbern är mjuk, ca 5-10 minuter. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-30Kan man frysa in om inte allt går åt?
Åsa
2021-06-03Hej! Hur länge håller den i kylen?
Linnea
2020-07-15Hej Linnea! Den håller sig bra i upp till en vecka i kylen. Se bara till att använda rena redskap när du tar av den. Hoppas att du gillar den! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-07-16