Rabarberkaka i långpanna

Upplev en underbar smak av sommaren med vår saftiga rabarberkaka i långpanna - perfekt för både stora sällskap och speciella tillfällen. Den här enkla luftiga och sötsyrliga kakan som smaksätts med kardemumma bakar du med färska rabarber och serverar med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Ingredienser
30 bitar
7 dl rabarber (7 dl motsvarar ca 400 g)
200 g smör (+extra till att smöra långpannan med)
1 msk kardemummakärnor
5 ägg
5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
8 dl vetemjöl (8 dl motsvarar ca 480 g)
1 msk bakpulver
2 dl mjölk
1/2 dl pärlsocker
Serveringsförslag
lättvispad grädde eller vaniljglass
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit och utan serveringsförslag.
Energi808 KJ / 193 kCal
Fett7 g
Salt0.2 g
Kolhydrater29 g
Protein3 g
Kommentarer
Ser mycket gott ut, men alldeles för mycket socker. Ska prova reducera socker genom att byta det mesta mot mogen banan. Mvh Urban
Urban
2025-08-1330 min i ugnen
Marharyta
2025-07-04Går det bra att frysa denna?
Malin
2025-05-26Hej Malin! Det går superbra! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-05-26