Rabarberkaka med vaniljglasyr
Rabarberkaka med vaniljglasyr är en smarrig dessert som du lätt lagar själv. Kardemumma ger utsökt smak i kakan. Den krämiga vaniljglasyren är ljuvlig med cream cheese och citron.
Ingredienser
20 bitar
Rabarberkaka
500 g rabarber
100 g smör eller margarin
4 ägg
3 dl råsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kardemummakärnor
1 tsk vaniljsocker
Vaniljglasyr
50 g smör eller margarin
200 g cream cheese
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron (rivet skal)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Konstigt att blanda i rabarberna innan mjölet. Blev väldigt svårt att röra runt mjölblandningen... Tjock smet. Glasyren blev otroligt fet med margarin i. Skulle nog kunnat hoppa över margarinet där.
Susanna
2012-01-30Jättegod! Väldigt enkel att göra, håller sig god en längre tid. Bra med den söta vaniljglasyren till de sura rabarberna.
Gertrud
2010-04-29