Rabarberkaka med vaniljglasyr

Betyg 3.7 av 5.
16 personer har röstat
2
Rabarberkaka med vaniljglasyr

Rabarberkaka med vaniljglasyr är en smarrig dessert som du lätt lagar själv. Kardemumma ger utsökt smak i kakan. Den krämiga vaniljglasyren är ljuvlig med cream cheese och citron.

Rabarberkaka med vaniljglasyr

Ingredienser

20 bitar

Rabarberkaka

500 g  rabarber
100 g  smör eller margarin
4   ägg
3 dl  råsocker
4 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
1 1/2 tsk  kardemummakärnor
1 tsk  vaniljsocker

Vaniljglasyr

50 g  smör eller margarin
200 g  cream cheese
2 dl  florsocker
1 tsk  vaniljsocker
1   citron (rivet skal)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Konstigt att blanda i rabarberna innan mjölet. Blev väldigt svårt att röra runt mjölblandningen... Tjock smet. Glasyren blev otroligt fet med margarin i. Skulle nog kunnat hoppa över margarinet där.

Susanna

2012-01-30

Jättegod! Väldigt enkel att göra, håller sig god en längre tid. Bra med den söta vaniljglasyren till de sura rabarberna.

Gertrud

2010-04-29

Testa liknande recept

Rabarber semifreddo med vitchoklad och kardemumma
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberkaka
Betyg 4.2 av 5.
346 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Glutenfri smulpaj med rabarber och kardemumma
Betyg 4.5 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberlängtan
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Iste med rabarber och citrongräs
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbersylt
Betyg 3.9 av 5.
59 personer har röstat
Över 60 min att tillaga