Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rabarberkaka med vaniljglasyr

Rabarberkaka med vaniljglasyr är en smarrig dessert som du lätt lagar själv. Kardemumma ger utsökt smak i kakan. Den krämiga vaniljglasyren är ljuvlig med cream cheese och citron.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna.
  3. Skala och skär rabarbern i bitar. Smält matfettet.
  4. Vispa ägg och socker pösigt.
  5. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker.
  6. Rör ner smält matfett och rabarber i äggsmeten, vänd sedan ner mjölblandningen. Häll smeten i långpannan. Sätt mitt i ugnen ca 20 minuter.
  7. Rumstemperera matfettet och rör ihop det med cream cheese, florsocker, vaniljsocker och rivet citronskal.
  8. Bred glasyren på kakan och skär i bitar.

Ingredienser

Portioner: 20 bitar
Rabarberkaka
  • 500 g rabarber
  • 100 g smör eller margarin
  • 4 ägg
  • 3 dl råsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk kardemummakärnor
  • 1 tsk vaniljsocker
Vaniljglasyr
  • 50 g smör eller margarin
  • 200 g cream cheese
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 citron (rivet skal)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?