Rabarberkaka med vaniljglasyr är en smarrig dessert som du lätt lagar själv. Kardemumma ger utsökt smak i kakan. Den krämiga vaniljglasyren är ljuvlig med cream cheese och citron.
Ingredienser
20 bitar
Rabarberkaka
500
g
rabarber
100
g
smör eller margarin
4
ägg
3
dl
råsocker
4
dl
vetemjöl
2
tsk
bakpulver
1 1/2
tsk
kardemummakärnor
1
tsk
vaniljsocker
Vaniljglasyr
50
g
smör eller margarin
200
g
cream cheese
2
dl
florsocker
1
tsk
vaniljsocker
1
citron (rivet skal)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
16
2 st
Kommentarer
Susanna
2012-01-30
Konstigt att blanda i rabarberna innan mjölet. Blev väldigt svårt att röra runt mjölblandningen... Tjock smet. Glasyren blev otroligt fet med margarin i. Skulle nog kunnat hoppa över margarinet där.
Gertrud
2010-04-29
Jättegod! Väldigt enkel att göra, håller sig god en längre tid.
Bra med den söta vaniljglasyren till de sura rabarberna.
Kommentarer
Susanna
2012-01-30Konstigt att blanda i rabarberna innan mjölet. Blev väldigt svårt att röra runt mjölblandningen... Tjock smet. Glasyren blev otroligt fet med margarin i. Skulle nog kunnat hoppa över margarinet där.
Gertrud
2010-04-29Jättegod! Väldigt enkel att göra, håller sig god en längre tid. Bra med den söta vaniljglasyren till de sura rabarberna.