Frozen yoghurt med jordgubbar, rabarber och pistagenötter

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
2
Frozen yoghurt med jordgubbar, rabarber och pistagenötter

Sommarens svalka stavas frozen yoghurt! Mixa jordgubbar med turkisk yoghurt till en slät glassmet och vänd ner sötsyrlig rabarberkompott. Tillsätt krispighet genom att dekorera med hackade pistagenötter.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Frozen yoghurt med jordgubbar, rabarber och pistagenötter

Ingredienser

6 portioner
150 g  rabarber
1/2 dl  strösocker
3 dl  turkisk yoghurt (10%)
300 g  frysta jordgubbar
1 dl  florsocker
2 msk  ljus sirap
1/2 dl  hackade pistagenötter

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod och fräsch. Kändes som sorbet i konsistensen.

Anna

2021-11-01

Supergod och fräsch. Mer rabarber skulle vara gott

Anton

2021-06-20

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj
Betyg 4.1 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarberisglass med vanilj och fläder
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nonnas jordgubbs- och rabarbersaft
Betyg 3.1 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbsdessert
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbsmarmelad med lime
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga