Rabarbersorbet med kanelkaramell
Denna rabarbersorbet med kanelkaramell är en svalkande söt och glassliknande efterrätt som andas sommar. Den härliga karamellen med smak av kanel använder du som topping på sorbeten och tillsammans med den syrligare rabarbern skapas en bra förening.
Ingredienser
4 portioner
Rabarbersorbet
300 g rabarber
1 dl vatten
2 dl socker
1 msk glukos (finns på apoteket)
2 äggvitor
Kanelkaramell
1 dl socker
1 dl vatten
2 kanelstänger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Otroligt god sorbet! Mycket annorlunda sorbetglass! Jag är inte superförtjust i rabarber egentligen men den här glassen/sorbet var fräsch, krämig med lagom syra. Kan varmt rekommendera receptet, dessutom lätt att glra!
Yvonne
2016-05-15Jättegott var det och inte svårt att göra. Kombinationen kanel och rabarber mycket gott.
Ann
2006-06-19Lätt att göra. Mycket uppskattad av våra gäster. Rabarbern och kanelkaramellen passar mycket bra ihop. Spara inte kanelkaramellen till dagen efter då den bara blir en enda stor klump.
Marie
2005-07-19