Rabarbersorbet med kanelkaramell

12
4
Rabarbersorbet med kanelkaramell

Denna rabarbersorbet med kanelkaramell är en svalkande söt och glassliknande efterrätt som andas sommar. Den härliga karamellen med smak av kanel använder du som topping på sorbeten och tillsammans med den syrligare rabarbern skapas en bra förening.

Rabarbersorbet med kanelkaramell

Ingredienser

4 portioner

Rabarbersorbet

300 g rabarber
1 dl vatten
2 dl socker
1 msk glukos (finns på apoteket)
2 äggvitor

Kanelkaramell

1 dl socker
1 dl vatten
2 kanelstänger

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Yvonne

2016-05-15

Otroligt god sorbet! Mycket annorlunda sorbetglass! Jag är inte superförtjust i rabarber egentligen men den här glassen/sorbet var fräsch, krämig med lagom syra. Kan varmt rekommendera receptet, dessutom lätt att glra!

Ann

2006-06-19

Jättegott var det och inte svårt att göra. Kombinationen kanel och rabarber mycket gott.

Marie

2005-07-19

Lätt att göra. Mycket uppskattad av våra gäster. Rabarbern och kanelkaramellen passar mycket bra ihop. Spara inte kanelkaramellen till dagen efter då den bara blir en enda stor klump.