Rabarbersorbet med kanelkaramell | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rabarbersorbet med kanelkaramell

Denna rabarbersorbet med kanelkaramell är en svalkande söt och glassliknande efterrätt som andas sommar. Den härliga karamellen med smak av kanel använder du som topping på sorbeten och tillsammans med den syrligare rabarbern skapas en bra förening.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rabarbersorbet: Skölj och skala eventuellt rabarbern beroende på hur grov den är. Skär rabarbern i mindre bitar. Koka rabarbern mjuk i vatten och socker i en kastrull 8-10 min.
  2. Mixa rabarbern slät med mixerstav eller i en liten matberedare. Tillsätt glukos och låt kallna. Vispa äggvitorna till ett riktigt fast skum, gärna med elvisp. Vänd ner äggvitorna i rabarbern.
  3. Frys smeten i en glassmaskin enligt förpackningens anvisning. Eller frys massan i en bunke och vispa med 30 min mellanrum med elvisp tills sorbeten frusit klart.
  4. Kanelkaramell: Blanda socker, vatten och kanelstänger i en kastrull. Låt koka till en simmig lag. Ta upp kanelstängerna och låt lagen kallna.
  5. Fördela sorbeten i glas eller på assietter. Ringla över kanelkaramellen och servera sorbeten med frukt tex carambola.

Ingredienser

Portioner: 4
Rabarbersorbet
  • 300 g rabarber
  • 1 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 msk glukos (finns på apoteket)
  • 2 äggvitor
Kanelkaramell
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 2 kanelstänger
Lägg till i inköpslistan