Rabarbergelé

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Rabarbergelé

En dessert att imponera med är verkligen denna rabarbergelé. Vacker och imponerande blir denna jelly med rabarber som kräver lite tid i kylskåpet innan du kan servera den. Toppa gärna jellyn med grädde och citronmeliss.

Ett tårtfat med efterrätts gelé som är toppad med spritsad grädde och citronmeliss.

Ingredienser

10-12 portioner
900 g rabarber
1 citron (1 citron motsvarar 1/2 dl saft)
4 1/2 dl rött vin eller rött matlagningsvin
4 1/2 dl vatten
4 1/2 dl strösocker
2 vaniljstänger
15 gelatinblad
2 dl vispgrädde
citronmeliss

Gör så här

00:10:00
00:15:00
06:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1304 KJ / 312 kCal
Fett8 g
Salt0 g
Kolhydrater44 g
Protein8 g

Testa liknande recept

  • Tårtfyllning med rabarbermousse
    Betyg 3.2 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rabarberdrink med ingefära och lime
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rabarberkompott med vit chokladmousse
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pavlova med rabarber och pistage
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad