Rabarbercurd

Betyg 3.5 av 5.91 personer har röstat
Receptet har 16 kommentarer
Rabarbercurd

Den här söta, syrliga rabarbercurden är en rosa dröm på scones eller ljusa frallor! Finast blir den med rosaröda rabarbersorter som rosenhagen, spangsbjerg eller elmblitz. Ägg, socker, majsstärkelse, vatten och smör, ja förutom rabarbern, är allt du behöver!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Rabarbercurd

Ingredienser

ca 5 dl
500 g skivad rabarber (gärna en rosaröd sort)
1 msk vatten
2 1/2 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
2 ägg
50 g rumsvarmt smör

Gör så här

00:20:00
00:05:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

16 st
  • Jättegod! Jag bytte ut rabarber mot krusbär och det blev väldigt bra. Ska ge bort en burk i present!

    Catharina

  • Mixerstavade alla etapper som hette ”blanda”. Blev jättebra!

    Anna

  • Äggen koagulerade, ngt jag ska tänka på så det inte blir äggvita i curden?

    Victoria

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är  beräknat per dl.
Energi1263 KJ / 302 kCal
Fett10 g
Salt0.2 g
Kolhydrater48 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Syrlig morotsmarmelad
    Betyg 2.6 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rabarbersylt med jordgubbar
    Betyg 2.8 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Söt ingefärsrabarber
    Betyg 4.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rabarbermarmelad
    Betyg 4.8 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rabarbersylt
    Betyg 4.1 av 5.75 personer har röstat
    Receptet har 19 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad