Rabarbercurd

Betyg 3.5 av 5.91 personer har röstat
Receptet har 16 kommentarer
Rabarbercurd

Den här söta, syrliga rabarbercurden är en rosa dröm på scones eller ljusa frallor! Finast blir den med rosaröda rabarbersorter som rosenhagen, spangsbjerg eller elmblitz. Ägg, socker, majsstärkelse, vatten och smör, ja förutom rabarbern, är allt du behöver!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Rabarbercurd

Ingredienser

ca 5 dl
500 g skivad rabarber (gärna en rosaröd sort)
1 msk vatten
2 1/2 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
2 ägg
50 g rumsvarmt smör

Gör så här

00:20:00
00:05:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

16 st
  • Jättegod! Jag bytte ut rabarber mot krusbär och det blev väldigt bra. Ska ge bort en burk i present!

    Catharina

  • Mixerstavade alla etapper som hette ”blanda”. Blev jättebra!

    Anna

  • Äggen koagulerade, ngt jag ska tänka på så det inte blir äggvita i curden?

    Victoria

  • Gott och enkelt recept. Tror dock att receptet förändrats sedan några skrev sina kommentarer för nu finns varken vattenbad eller silning kvar - som flera kommentarer handlar om.

    Linda

  • Det blev väldigt gott men ser inte ut som på bilden för fem öre. Jag använde dock inte någon rosa sort men det blev inte alls konsistensen av en curd heller utan snarare som rabarberkompott. Jag blandade rabarbern efter kokningen med sockret ett bra tag men det föll inte isär helt och hållet utan blev bara lite mindre bitar. Men utseendet spelar inte så stor roll om det smakar bra :)

    Tilde

  • Väldigt gott till både scones och i efterrätter.

    Anna

  • Hur länge varar kursen? Kan man konservera den som sylt?

    Linda

    Hej Linda! Curden håller 1-2 månader i kylen, viktigt att använda rena burkar och redskap vid tillagning och lukta och smaka på den innan servering. Det går tyvärr inte att konservera som sylt eftersom det är ägg och smör i. Hoppas du gillar den. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Jag stavmixrar rabarbern en sväng efter steg 1, istället för att sila senare. Funkar toppen och kräver mindre tålamod. Jättetrevligt att ha till scones eller rulltårta!

    Paula

  • Är det inte lätta att sila rabarbern innan man tillsätter ägget?

    Hanna

  • Sabina: jag tror det är avrinnet du ska använda. Det som är kvar i silen är mest trådar och andra rester från rabarbern.

    Hanna

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är  beräknat per dl.
Energi1263 KJ / 302 kCal
Fett10 g
Salt0.2 g
Kolhydrater48 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Syrlig morotsmarmelad
    Betyg 2.6 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rabarbersylt med jordgubbar
    Betyg 2.8 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Söt ingefärsrabarber
    Betyg 4.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rabarberkräm
    Betyg 4.4 av 5.234 personer har röstat
    Receptet har 51 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fransk rabarbermarmelad
    Betyg 4.1 av 5.149 personer har röstat
    Receptet har 35 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad