Rabarbercurd

Den här söta, syrliga rabarbercurden är en rosa dröm på scones eller ljusa frallor! Finast blir den med rosaröda rabarbersorter som rosenhagen, spangsbjerg eller elmblitz. Ägg, socker, majsstärkelse, vatten och smör, ja förutom rabarbern, är allt du behöver!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Gör så här
00:20:00
00:05:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi1263 KJ / 302 kCal
Fett10 g
Salt0.2 g
Kolhydrater48 g
Protein4 g
Kommentarer
16 stJättegod! Jag bytte ut rabarber mot krusbär och det blev väldigt bra. Ska ge bort en burk i present!
Catharina
Mixerstavade alla etapper som hette ”blanda”. Blev jättebra!
Anna
Äggen koagulerade, ngt jag ska tänka på så det inte blir äggvita i curden?
Victoria
Gott och enkelt recept. Tror dock att receptet förändrats sedan några skrev sina kommentarer för nu finns varken vattenbad eller silning kvar - som flera kommentarer handlar om.
Linda
Det blev väldigt gott men ser inte ut som på bilden för fem öre. Jag använde dock inte någon rosa sort men det blev inte alls konsistensen av en curd heller utan snarare som rabarberkompott. Jag blandade rabarbern efter kokningen med sockret ett bra tag men det föll inte isär helt och hållet utan blev bara lite mindre bitar. Men utseendet spelar inte så stor roll om det smakar bra :)
Tilde
Väldigt gott till både scones och i efterrätter.
Anna
Hur länge varar kursen? Kan man konservera den som sylt?
Linda
Hej Linda! Curden håller 1-2 månader i kylen, viktigt att använda rena burkar och redskap vid tillagning och lukta och smaka på den innan servering. Det går tyvärr inte att konservera som sylt eftersom det är ägg och smör i. Hoppas du gillar den. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Jag stavmixrar rabarbern en sväng efter steg 1, istället för att sila senare. Funkar toppen och kräver mindre tålamod. Jättetrevligt att ha till scones eller rulltårta!
Paula
Är det inte lätta att sila rabarbern innan man tillsätter ägget?
Hanna
Sabina: jag tror det är avrinnet du ska använda. Det som är kvar i silen är mest trådar och andra rester från rabarbern.
Hanna