Rabarbercurd

Den här söta, syrliga rabarbercurden är en rosa dröm på scones eller ljusa frallor! Finast blir den med rosaröda rabarbersorter som rosenhagen, spangsbjerg eller elmblitz. Ägg, socker, majsstärkelse, vatten och smör, ja förutom rabarbern, är allt du behöver!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Gör så här
00:20:00
00:05:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi1263 KJ / 302 kCal
Fett10 g
Salt0.2 g
Kolhydrater48 g
Protein4 g
Kommentarer
16 stJättegod! Jag bytte ut rabarber mot krusbär och det blev väldigt bra. Ska ge bort en burk i present!
Catharina
Mixerstavade alla etapper som hette ”blanda”. Blev jättebra!
Anna
Äggen koagulerade, ngt jag ska tänka på så det inte blir äggvita i curden?
Victoria