Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Apelsin- & chilichutney

Suverän indisk chutney av syrlig apelsin, het chilifrukt, söt honung och färsk koriander. Den smakliga chutneyn passar utmärkt att ställa fram på bordet när du serverar indisk mat.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj apelsinen och skär i bitar. Dela, kärna ur och skär chilifrukterna i bitar. Skala löken och skär i bitar. Skär tomaten i bitar. 
  2. Mixa allt slätt tillsammans med salt och svartpeppar. Häll i ren burk. Ställ kallt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1/2 apelsin med skal
  • 1 dl konc apelsinjuice
  • 8 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
  • 1/2 gul lök
  • 1 tomat
  • 1 dl honung
  • 1/2 kruka koriander
  • juicen av 1/2 juice
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk grovmalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?