Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Krämig cheesecake med chokladbotten

Denna cheesecake har en härligt krispig botten av oreo och mjölkchoklad. Färskost gör fyllningen krämig och smaksätts av citron för en riktigt fräscht resultat. Dekorera med noblesse och färska hallon som pricken över i.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 14 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Botten: Klä botten av en springform, ca 20-23 cm i diameter (för 14 bitar), med bakplåtspapper.
  2. Mixa oreokakor i en matberedare.
  3. Smält försiktigt mjölkchoklad i mikron eller över vattenbad. Mixa sedan den smälta chokladen med oreosmulorna.
  4. Tryck noga ut kaksmulorna i ett tunt lager i botten på formen. Se till att täcka kanterna, så att fyllningen inte läcker ut. (Tips: Fukta handen lite så fastnar inte smulorna lika lätt).
  5. Låt botten stelna i kylen medan du gör fyllningen.
  6. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i 4 dl kallt vatten (för 4 gelatinblad) i ca 5 min. Skaka sedan av vattnet.
  7. Finriv skalet från citronerna och pressa ner citronsaft i ett decilitermått (för 14 bitar).
  8. Koka upp grädde och socker och låt sjuda 3-4 min. Ta sedan grädden från värmen och rör i gelatinbladen. Tillsätt citronsaft och citronskal under vispning. Vispa i ca 30 sek med en vanlig handvisp.
  9. Tillsätt färskosten lite i taget, och vispa smeten slät.
  10. Häll smeten i formen och ställ in i kylen. Låt stå orörd i minst 8 timmar före servering.
  11. Chokladbräck: Smält försiktigt mjölkchoklad i mikron eller över vattenbad.
  12. Hacka oreos.
  13. Bred ut chokladen med en slickepott i ett jämnt lager på en bakplåtspappersklädd skärbräda.
  14. Strö ut oreos över chokladen.
  15. Låt stelna i kylen i minst 30 minuter. Bryt sedan i större bitar.
  16. Innan servering: Lossa cheesecaken genom att försiktigt skära längs insidan av formens kant.
  17. Ta bort formens botten och bakplåtspappret. Lägg över cheesecaken på ett tårtfat.
  18. Dekoration: Dekorera tårtkanten med noblesse, och toppen av tårtan med chokladbräck och färska bär.

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein. Fri från ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Ingredienser

Portioner: 14 bitar
Botten
  • 1 paket oreokakor (à 154 g)
  • 100 g mjölkchoklad
Fyllning
  • 4 st gelatinblad
  • finrivet skal och saft från 2 citroner (saft från 2 citroner motsvarar ca 1 dl)
  • 6 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 600 g färskost
Chokladbräck
  • 100 g mjölkchoklad
  • 2 oreokakor
Dekoration
  • noblesse
  • färska hallon
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1989 kJ / 475 kCal