Krämig cheesecake med chokladbotten
Denna cheesecake har en härligt krispig botten av oreo och mjölkchoklad. Färskost gör fyllningen krämig och smaksätts av citron för en riktigt fräscht resultat. Dekorera med noblesse och färska hallon som pricken över i.
Ingredienser
14 bitar
Botten
1 paket oreokakor (à 154 g)
100 g mjölkchoklad
Fyllning
4 st gelatinblad
finrivet skal och saft från 2 citroner (saft från 2 citroner motsvarar ca 1 dl)
6 dl vispgrädde
2 dl strösocker
600 g färskost
Chokladbräck
100 g mjölkchoklad
2 oreokakor
Dekoration
noblesse
färska hallon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1989 KJ / 475 kCal
Fett36 g
Salt0.46 g
Kolhydrater31 g
Protein7 g
Kommentar
Mycket fräsch och god cheesecake. Jag använde en for 24 cm i diameter. Bottnen gjorde jag med hälften mjölkchoklad och hälften 70% mörk choklad. Sedan täckte jag hela kakan med jordgubbar istället för hallon. Det gick bra ihop med citronen. Till sist hyvlade jag mjölkchoklad och mörk choklad över jordgubbarna istället för den dekor som stod i receptet. Allt blev jättebra!
Helena
2018-06-23