Krämig cheesecake med chokladbotten

4
1
Krämig cheesecake med chokladbotten

Denna cheesecake har en härligt krispig botten av oreo och mjölkchoklad. Färskost gör fyllningen krämig och smaksätts av citron för en riktigt fräscht resultat. Dekorera med noblesse och färska hallon som pricken över i.

Skriv ut
Krämig cheesecake med chokladbotten

Ingredienser

14 bitar

Botten

1
paket oreokakor (à 154 g)
100 g
mjölkchoklad

Fyllning

4 st
gelatinblad
finrivet skal och saft från 2
citroner (saft från 2 citroner motsvarar ca 1 dl)
6 dl
vispgrädde
2 dl
strösocker
600 g
färskost

Chokladbräck

100 g
mjölkchoklad
2
oreokakor

Dekoration

noblesse
färska hallon

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein. Fri från ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Helena

2018-06-23

Mycket fräsch och god cheesecake. Jag använde en for 24 cm i diameter. Bottnen gjorde jag med hälften mjölkchoklad och hälften 70% mörk choklad. Sedan täckte jag hela kakan med jordgubbar istället för hallon. Det gick bra ihop med citronen. Till sist hyvlade jag mjölkchoklad och mörk choklad över jordgubbarna istället för den dekor som stod i receptet. Allt blev jättebra!

Näringsvärde per portion

Energi 1989 KJ / 475 kCal
Fett 36 g
Salt 0.46 g
Kolhydrater 31 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept