Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kanelmascarpone

Här är receptet på den perfekta desserten som smakar ljuvligt av rabarber, kanel, vaniljstång och mascarpone. Kanelmascarponen garneras med valnötskärnor samt lite pudrad kanel på toppen.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj av rabarberna. Ansa och skär dem i tändstickstjocka strimlor.
  2. Koka ihop socker, vatten, limesaft, kanel samt vaniljstången med frön (dela och gröp ur den). Lägg i rabarbern, låt sjuda upp och dra sedan från plattan. Häll över i en skål och ställ kallt.
  3. Dela äggen. Vispa ihop äggulorna och sockret i några sekunder. Tillsätt mascarponen och vispa tills smeten blivit luftig och vit. Smaksätt med apelsinsaft och rivet apelsinskal. 
  4. Vispa äggvitorna till hårt vitt skum och vänd försiktigt ner dem i mascarponeblandningen.
  5. Lägg rabarber och spad i botten på vackra glas.
  6. Fyll på med mascarponeblandningen och ställ in i kylen tills desserten blivit riktigt kall och tjocknat något.
  7. Pudra över lite malen kanel före servering och garnera med valnötskakor.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 250 g rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 msk limesaft
  • 1 tsk kanel
  • 1 vaniljstång
  • 2 ägg
  • 0,8 dl socker
  • 250 g mascarpone
  • 2 msk pressad apelsin
  • 2 msk rivet apelsinskal
  • kanel till garnering
Lägg till i inköpslistan