Rabarbercheesecake i glas

En snabb variant på rabarbercheesecake! Varva rabarberkompott med smak av vanilj med färskostkräm och smulade digestivekex i dekorativa lager i ett glas. Avsluta med tunt hyvlad rabarber på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stGott 🥰 tog jordgubbar på toppen 🍓
Maria
Gott! Minskade på sockret. Skippade vaniljstången o tog rikligt med krossad kardemumma istället. Toppade med färska jordgubbar.
Katarina
Smaskig! Tillsatte nystött kardemumma i kompotten som pricken över i:et.
Caroline
Brynte de grovsmulade kexen i smör i en stekpanna för att få en liten mer nötaktig smak & lät dem sen svalna innan ihopläggningen. Rabarberkompotten får en söt smak så man kan utan problem minska på sockermängden (om man vill) eftersom färskostkrämen” oxå va väldigt söt. Men överlag så var efterrätten supergod men som sagt lite för söt dör min del så därför 4/5 stjärnor⭐️
Anna
@Ann-christin. Har inte provat men tror inte att det blir lika bra som att göra den när man ska äta den. Tror att kexsmulorna blir degiga om dom får stå över natten. Kanske om man förbereder rabarbern+ färskostsmeten i varsit lager och sen dagen efter ha på digistven. Men då kan färskostsmeten släppa ifrån sig vätska och det alldeles dimmigt i botten.
Albin
Går det att förbereda den innan eller ska den ätas direkt.
Ann-christin