Rabarberbulle

Bjud på bullkalas med rabarberbullar! Fylld med en smörig kardemummafyllning och toppad med både vaniljkräm och inkokt rabarber blir denna bulle snabbt en ny favorit.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2022

Ingredienser
30 stora bullar
Vetedeg
5 dl kallt vatten
19 dl vetemjöl (19 dl motsvarar ca 1140 g)
2 1/4 dl strösocker
200 g rumsvarmt smör
1 1/2 msk mortlade kardemummakärnor
70 g smulad färsk jäst
2 tsk salt
1 ägg
Vaniljkräm
1 vaniljstång
2 1/2 dl mjölk (3%)
4 msk strösocker
3 äggulor (3 äggulor motsvarar ca 60 g)
3 msk majsstärkelse
1 msk smör
Inkokt rabarber
500 g rabarber
1 vaniljstång
2 1/2 dl strösocker
1 msk mortlade kardemummakärnor
2 dl vatten
Fyllning
300 g rumsvarmt smör
2 1/2 tsk mortlade kardemummakärnor
2 dl strösocker
1 1/2 dl florsocker
Pensling
1 uppvispat ägg
Gör så här
00:05:00
00:10:00
02:00:00
00:20:00
02:00:00
02:00:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1587 KJ / 379 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater53 g
Protein5 g
Kommentarer
Bra recept men ändrade lite. Tog 50g jäst och mjölk istället för vatten. Bakar, som alltid, ut bullarna direkt och jäser 1 gång, ca 2-3h. Betydligt mycket enklare och sparar mycket tid. Dubblade mängden vaniljkräm och strödde på lite smuldeg innan gräddning 👍
Jennie
2025-06-18Väldigt goda bullar! Det tog lång tid att bli färdiga men jag tycker det var värt mödan. Dock kan jag hålla med om tidigare kommentar att det var alldeles för lite vaniljkräm i förhållande till mängden bullar. De fick bara en liten klutt var för att det skulle räcka till alla. Nästan så dubbel sats vaniljkräm hade varit bättre!
Cajsa
2025-05-30SUPERGOD vetedeg! Helt okej bullar överlag, men inte tillräckligt för att det ska vara värt att baka dem igen när de var så omständligt. Men proportionerna stämde, dock blev de gigantiska!
Ingrid
2024-05-25