Rabarberbulle

Bjud på bullkalas med rabarberbullar! Fylld med en smörig kardemummafyllning och toppad med både vaniljkräm och inkokt rabarber blir denna bulle snabbt en ny favorit.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2022

Ingredienser
30 stora bullar
Vetedeg
5 dl kallt vatten
19 dl vetemjöl (19 dl motsvarar ca 1140 g)
2 1/4 dl strösocker
200 g rumsvarmt smör
1 1/2 msk mortlade kardemummakärnor
70 g smulad färsk jäst
2 tsk salt
1 ägg
Vaniljkräm
1 vaniljstång
2 1/2 dl mjölk (3%)
4 msk strösocker
3 äggulor (3 äggulor motsvarar ca 60 g)
3 msk majsstärkelse
1 msk smör
Inkokt rabarber
500 g rabarber
1 vaniljstång
2 1/2 dl strösocker
1 msk mortlade kardemummakärnor
2 dl vatten
Fyllning
300 g rumsvarmt smör
2 1/2 tsk mortlade kardemummakärnor
2 dl strösocker
1 1/2 dl florsocker
Pensling
1 uppvispat ägg
Gör så här
00:05:00
00:10:00
02:00:00
00:20:00
02:00:00
02:00:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1587 KJ / 379 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater53 g
Protein5 g
Kommentarer
15 stBra recept men ändrade lite. Tog 50g jäst och mjölk istället för vatten. Bakar, som alltid, ut bullarna direkt och jäser 1 gång, ca 2-3h. Betydligt mycket enklare och sparar mycket tid. Dubblade mängden vaniljkräm och strödde på lite smuldeg innan gräddning 👍
Jennie
Väldigt goda bullar! Det tog lång tid att bli färdiga men jag tycker det var värt mödan. Dock kan jag hålla med om tidigare kommentar att det var alldeles för lite vaniljkräm i förhållande till mängden bullar. De fick bara en liten klutt var för att det skulle räcka till alla. Nästan så dubbel sats vaniljkräm hade varit bättre!
Cajsa
SUPERGOD vetedeg! Helt okej bullar överlag, men inte tillräckligt för att det ska vara värt att baka dem igen när de var så omständligt. Men proportionerna stämde, dock blev de gigantiska!
Ingrid
Väldigt omständiga, väldigt stora och vansinnigt goda.
Maria
Himla bra recept på själva degen. Har gjort kanel- och kardemummavarianterna flera gånger. Blir dock alltid bra mycket mer än de 30 som står i receptet. Jag har gjort 35-40 stycken och de är ändå lite stora. Nästa gång räknar jag om degen till 50g jäst. Inte lika imponerad av resten av receptet med vaniljkräm och rabarber. Vaniljkrämen räckte inte hela vägen och jag fick en tredjedel av rabarberbitarna över.
Charlotta
Men alldeles för komplicerat. Stod HELA dagen..
Sannah helena
Jättegoda bullar.
Else
Tog halva dagen att göra, med ett halvtaskigt resultat. Tror det var jäsningen i ugnen som förstörde allt, fyllningen smälte och rann ut på hela plåten, bullarna blev platta och konstiga trots ordentlig jäsning. Kommer inte göra igen.
Hannah
Ovanligt omständigt recept. Har hållit på hela dagen. Ändå förenklade jag genom att göra vaniljkräm med Marsanpulver. Tog mycket mindre smör till fyllning, 300 g tycker jag är alldeles för mycket. Men bullarna blev jättegoda! Kerstin
Kerstin
Det är ett omständligt och tidskrävande recept och jag tappade nästan modet, men vi modifierade och skippade att göra vaniljkrämen, gjorde halv sats av deg och fyllning (men hela satsen rabarber). De blev inte alls som på bilden för degen var så geggig så att ”tvinna” var inte direkt lätt, men bullarna blev VÄLDIGT goda. Vi kommer att göra dem igen- men när vi har gott om tid och inte en massa andra åtaganden samma dag.
Susanne