Rabarberbulle

Betyg 4.1 av 5.26 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Rabarberbulle

Bjud på bullkalas med rabarberbullar! Fylld med en smörig kardemummafyllning och toppad med både vaniljkräm och inkokt rabarber blir denna bulle snabbt en ny favorit.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2022

Rabarberbulle

Ingredienser

30 stora bullar

Vetedeg

5 dl kallt vatten
19 dl vetemjöl (19 dl motsvarar ca 1140 g)
2 1/4 dl strösocker
200 g rumsvarmt smör
1 1/2 msk mortlade kardemummakärnor
70 g smulad färsk jäst
2 tsk salt
1 ägg

Vaniljkräm

1 vaniljstång
2 1/2 dl mjölk (3%)
4 msk strösocker
3 äggulor (3 äggulor motsvarar ca 60 g)
3 msk majsstärkelse
1 msk smör

Inkokt rabarber

500 g rabarber
1 vaniljstång
2 1/2 dl strösocker
1 msk mortlade kardemummakärnor
2 dl vatten

Fyllning

300 g rumsvarmt smör
2 1/2 tsk mortlade kardemummakärnor
2 dl strösocker
1 1/2 dl florsocker

Pensling

1 uppvispat ägg

Gör så här

00:05:00
00:10:00
02:00:00
00:20:00
02:00:00
02:00:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

15 st
  • Bra recept men ändrade lite. Tog 50g jäst och mjölk istället för vatten. Bakar, som alltid, ut bullarna direkt och jäser 1 gång, ca 2-3h. Betydligt mycket enklare och sparar mycket tid. Dubblade mängden vaniljkräm och strödde på lite smuldeg innan gräddning 👍

    Jennie

  • Väldigt goda bullar! Det tog lång tid att bli färdiga men jag tycker det var värt mödan. Dock kan jag hålla med om tidigare kommentar att det var alldeles för lite vaniljkräm i förhållande till mängden bullar. De fick bara en liten klutt var för att det skulle räcka till alla. Nästan så dubbel sats vaniljkräm hade varit bättre!

    Cajsa

  • SUPERGOD vetedeg! Helt okej bullar överlag, men inte tillräckligt för att det ska vara värt att baka dem igen när de var så omständligt. Men proportionerna stämde, dock blev de gigantiska!

    Ingrid

  • Väldigt omständiga, väldigt stora och vansinnigt goda.

    Maria

  • Himla bra recept på själva degen. Har gjort kanel- och kardemummavarianterna flera gånger. Blir dock alltid bra mycket mer än de 30 som står i receptet. Jag har gjort 35-40 stycken och de är ändå lite stora. Nästa gång räknar jag om degen till 50g jäst. Inte lika imponerad av resten av receptet med vaniljkräm och rabarber. Vaniljkrämen räckte inte hela vägen och jag fick en tredjedel av rabarberbitarna över.

    Charlotta

  • Men alldeles för komplicerat. Stod HELA dagen..

    Sannah helena

  • Jättegoda bullar.

    Else

  • Tog halva dagen att göra, med ett halvtaskigt resultat. Tror det var jäsningen i ugnen som förstörde allt, fyllningen smälte och rann ut på hela plåten, bullarna blev platta och konstiga trots ordentlig jäsning. Kommer inte göra igen.

    Hannah

  • Ovanligt omständigt recept. Har hållit på hela dagen. Ändå förenklade jag genom att göra vaniljkräm med Marsanpulver. Tog mycket mindre smör till fyllning, 300 g tycker jag är alldeles för mycket. Men bullarna blev jättegoda! Kerstin

    Kerstin

  • Det är ett omständligt och tidskrävande recept och jag tappade nästan modet, men vi modifierade och skippade att göra vaniljkrämen, gjorde halv sats av deg och fyllning (men hela satsen rabarber). De blev inte alls som på bilden för degen var så geggig så att ”tvinna” var inte direkt lätt, men bullarna blev VÄLDIGT goda. Vi kommer att göra dem igen- men när vi har gott om tid och inte en massa andra åtaganden samma dag.

    Susanne

Näringsvärde per portion

Energi1587 KJ / 379 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater53 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Rabarbergelé
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Krämbulle
    Betyg 3.7 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Rabarberkompott med vaniljkräm i glas
    Betyg 3.5 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pavlova med rabarber och pistage
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad