Rabarber till förrätt med chili, apelsin och oregano

Gör rabarber till förrätt med chili, apelsin och oregano. Genom att tillaga rabarbern i ugnen får den en mildare syra och blir god att servera på den svala yoghurten – perfekt till sommarens bjudningar. Servera gärna med rostat bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2025

Ingredienser
4 förrättsportioner
1 apelsin (finrivet skal och 1/2 dl juice, för 4 port)
250 g rabarber
2 msk flytande honung
2 krm salt
1/2 röd peppar (chili)
1 liten vitlöksklyfta
3 dl grekisk yoghurt (10%)
2 msk olivolja
1/2 kruka oregano
flingsalt
Till servering
bröd
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per förrättsportion
Näringsvärdet är beräknat utan bröd.
Energi827 KJ / 197 kCal
Fett13 g
Salt0.6 g
Kolhydrater17 g
Protein4 g
Kommentarer