Rabarber till förrätt med chili, apelsin och oregano

Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Rabarber till förrätt med chili, apelsin och oregano

Gör rabarber till förrätt med chili, apelsin och oregano. Genom att tillaga rabarbern i ugnen får den en mildare syra och blir god att servera på den svala yoghurten – perfekt till sommarens bjudningar. Servera gärna med rostat bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2025

Ett fat med krämig yoghurtröra toppad med bitar av bakad rabarber och färsk oregano.

Ingredienser

4 förrättsportioner
1 apelsin (finrivet skal och 1/2 dl juice, för 4 port)
250 g rabarber
2 msk flytande honung
2 krm salt
1/2 röd peppar (chili)
1 liten vitlöksklyfta
3 dl grekisk yoghurt (10%)
2 msk olivolja
1/2 kruka oregano
flingsalt

Till servering

bröd

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per förrättsportion

Näringsvärdet är beräknat utan bröd.
Energi827 KJ / 197 kCal
Fett13 g
Salt0.6 g
Kolhydrater17 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Rabarberkompott med vit chokladmousse
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanelmascarpone
    Betyg 2.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Staffans jordgubbs- och rabarberkräm
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad