Rabarber semifreddo med vitchoklad och kardemumma

Betyg 4.1 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Rabarber semifreddo med vitchoklad och kardemumma

Magiskt god och fräsch glassdessert är denna semifreddo som görs med rabarber. Somrigare än så här blir inte din italienska semifreddo-efterrätt. Glassen smaksätts med kardemumma och vit choklad. Servera gärna semifreddon med rabarber i tunna remsor och extra vit choklad.

Rabarber semifreddo med vitchoklad och kardemumma

Ingredienser

ca 1 liter

Rabarberkompott

200 g rabarber
1 tsk kardemummakärnor
1 dl strösocker
2 ägg
1/2 vaniljstång
2 msk strösocker
2 1/2 dl vispgrädde
50 g vit choklad

Till servering

hyvlad rabarber
hackad vit choklad
färsk mynta

Gör så här

00:05:00
06:00:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Jättegott och ganska lätt

    Inger

  • Min grädde tjocknade aldrig heller. Visspade i ca 15 minuter. Testade blanda den med äggvitefluffet som knappt läppvispad vilket resulterade i att smeten sprack 😏. Testar jag igen kommer jag vispa grädden försig som i klassiskt recept.

    Khadija

  • Hej! Är det fel i receptet? Man bör väl vispa grädden för sig först, innan man blandar den med äggulorna? Jag gjorde som det stod här och det var näst intill omöjligt att få det någorlunda tjockt.

    Kerstin

    Hej Kerstin! Det står helt rätt i receptet. Undrar vad som kan ha gått fel när du gjorde det... Vispade du tillräckligt länge? Hur blev slutresultatet? Hälsningar Elina

    ICA-köket

Näringsvärde per liter

Energi775 KJ / 185 kCal
Fett13 g
Salt0.1 g
Kolhydrater15 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Vit chokladkaka med citron och rabarber
    Betyg 3.7 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad